Los Angeles vrea să interzică vânzarea de marijuana medicinală

0

Un grup de distribuitori care se ocupă cu comercializarea de marijuana medicinală (The Patient Care Alliance Los Angeles – PCA-LA) a dat în judecată oraşul Los Angeles (SUA), mai exact, administraţia oraşului, din cauza deciziei consiliului local de a interzice vânzarea marijuanei cu scop medicinal în spaţii cu această destinaţie.

 

 

Consiliul local din Los Angeles a votat, luna trecută (pe 24 iulie), o hotărâre care va interzice existenţa spaţiilor în care se vinde marijuana medicinală (farmacii). Grupul PCA-LA susţine că hotărârea va duce la închiderea a sute de astfel de locuri şi că utilizatorii (de marijuana medicinală) sunt protejaţi prin legislaţia din 1996 a statului California privind consumul marijuanei cu scopuri medicale, astfel că hotărârea consiliului local ar fi în contradicţie cu drepturile acestora. Consiliul şi-a motivat decizia spunând că situaţia a scăpat de sub control şi duce la creşterea infracţionalităţii (spaţiile care au rezerve de marijuana medicinală fiind de multe ori atacate pentru ca marfa să fie furată, apoi vândută pe străzi şi consumatorilor care nu o folosesc în scop medicinal).

„Acţiunea consiliului nu este doar nechibzuită, dar şi inumană şi fără scop, sunt doar pur şi simplu idioţi”, a declarat Marc O’Hara, din partea PCA-LA, citat de NBC News. „Consiliul ştie că nu va avea niciodată câştig de cauză în proces”, a completat el, referindu-se la acţiunea deschisă în justiţie de către grup. Votul unanim al consilierilor oraşului pentru interzicerea spaţiilor de comercializarea a marijuanei medicinale a venit pe fondul plângerilor primite de la cetăţeni care au semnalat că tinerii au acces prea uşor la marijuana şi că folosesc drogul în scop recreaţional, nu medical. Totodată, creşterea infracţionalităţii în zonele de vânzare a marijuanei a fost un argument al celor care au votat pentru interzicere. Drept urmare, spaţiile în care se considera că operează astfel de farmacii de marijuana medicinală au primit o avertizare scrisă că, din 6 septembrie, vor intra în ilegalitate. Susţinătorii consumului de marijuana cu scop medicinal speră că obţină organizarea unui referendum care să schimbe decizia autorităţilor locale şi multe farmacii din Los Angeles au adunat deja semnături care susţin această iniţiativă, de a anula decizia consiliului printr-un vot popular.

 

Sursa şi foto: BBC

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger