Los Angeles votează pentru un moratoriu asupra fracturării hidraulice

0

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierii locali din oraşul american Los Angeles au votat în unanimitate o moţiune care prevede impunerea unui moratoriu pe fracturarea hidraulică (fracking). Consilierii au aprobat moţiunea şi au trimis-o unui birou specializat, ce urmează să o redacteze în forma ei finală (de hotărâre de consiliu), care ulterior se va întoarce la consilieri, pentru votul final, scrie EcoWatch.

 

 

 

Los Angeles este cel mai mare oraş american care impune un astfel de moratoriu pe fracking. Acest moratoriu are drept consecinţă oprirea tuturor activităţilor de acest tip şi a practicilor conexe lor până când consiliul oraşului va verifica toate activităţile şi se va convinge dacă prezintă sau nu riscuri pentru siguranţa personală a locuitorilor şi pentru calitatea apei potabile din regiune. Votul face Los Angeles-ul să fie, totodată, primul oraş petrolier din California care să interzică tehnologia fracking-ului. „Felicităm consiliul local al oraşului Los Angeles pentru că susţine moţiunea moratoriului asupra fracking-ului, un pas important pentru protecţia locuitorilor acestui oraş în faţa problemelor de sănătate şi de mediu. Sperăm ca şi avocaţii oraşului să fie de partea moţiunii, printr-un limbaj categoric şi să ofere un exemplu pozitiv altor comunităţi şi guvernului”, a declarat Adam Scow, director pe California al Food & Water Watch.

Mai mulţi reprezentanţi ai unor diverse organizaţii au fost prezenţi vineri în Los Angeles pentru a asista la vot şi şi-au exprimat bucuria după ce acesta a avut loc. „În vreme ce organele de control în materie de petrol şi gaze naturale se codesc să pună în aplicare legi deja existente şi să ia măsurile necesare pentru sănătatea comunităţilor, râurilor şi oceanului, rezidenţii din Los Angeles suferă din cauza a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Nu ştim care sunt toate chimicalele pe care companiile petroliere le folosesc şi la care ne expun prin fracking în vecinătatea caselor noastre, dar ştim destule încât să fim conştienţi că nu le vrem în aerul nostru şi în apa noastră”, a spus Liz Crosson, director executive al Los Angeles Waterkeeper. Pentru majoritatea locuitorilor din Los Angeles, pasul următor acestui vot este interdicţia fracking-ului în întregul stat californian. Din mai 2013, când s-a lansat protestul Californians Against Fracking, peste 200.000 de petiţii au fost semnate, solicitând guvernatorului Californiei să interzică complet metoda fracturării hidraulice în acest stat. Printre susţinătorii petiţiilor se numără fermieri, grupuri de activism pentru mediu, studenţi, dar şi celebrităţi.

 

Sursa şi foto: EcoWatch

 

Puteţi citi şi:

Chevron a oferit pizza gratis în urma unei explozii de fracking

Chevron şi BP, acuzate că ar fi deversat deşeuri radioactive în ocean

Comisia Europeană a emis recomandarea privind gazele de şist în Europa

O companie americană de fracking a primit o amendă record, în SUA

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger