Los Angeles-ulînăspreşte regulile de interzicere a fumatului în spaţii deschise

1

Los Angeles este pe cale să devină cel mai mare oraş din Statele Unite care are reguli de interzicere a fumatului în spaţiile unde se mănâncă în aer liber, informează AP. Începând de marţi, oraşul îşi înăspreşte regulile cu o interzicere a fumatului în spaţii deschise unde se mănâncă, printre care şi zone din apropierea camioanelor cu fast food.

Interdicţia este printre puţinele care includ vânzătorii ambulanţi de mâncare. Autorităţile au lansat o campanie de educare publică despre noua lege care a fost adoptată în ianuarie 2010 cu o perioadă de graţie de un an pentru a da timp proprietarilor să se adapteze.

Mâncarea are gust mai bun “cu o garnitură de aer curat”. Acesta este mesajul care va fi transmis prin intermediul posterelor şi al reclamelor la radio în cadrul campaniei.

“Vom stinge ţigările în tot oraşul, iar acesta este un lucru minunat”, spune Kathy Magliato, preşedintele Asociaţiei americane pentru Inimă.

Fumatul este deja interzis la plajă, în piaţa alimentară, în parcuri, dar şi la mai puţin de 7 metri de locurile de joacă pentru copii, terenuri de sport şi zone de picnic.

Regulile noi prevăd interzicerea fumatului la mai puţin de 3 metri de restaurantele în aer liber şi la mai puţin de 12 metri de camioanele mobile cu fast food.

Barurile, cluburile şi evenimentele private sunt excluse de la această interdicţie. Proprietarii localurilor trebuie să afişeze interdicţia, iar patronii trebuie să stingă ţigările sau vor primi amenzi de până la 500 de dolari atât pentru fumător, cât şi pentru local.

Susţinătorii drepturilor fumătorilor spun că nu există dovezi referitoare la efectele fumatului pasiv în aer liber. Fumătorii reprezintă 14,3% din populaţia Los Angeles-ului.

Foto: Flickr / Ben Brown

Citiţi şi:

New York-ul interzice fumatul afară

Cinci întrebuinţări practice pentru resturile de la ţigări

Cât de eficiente sunt ţigările electronice în reducerea dependenţei?

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Gata cu fumatul în baruri: sănătatea plămânilor sau ipocrizia unui stat “bolnav”? » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger