Los Angeles alocă 100 de milioane de dolari pentru adăposturi şi locuinţe pentru oamenii străzii

0

Oficialii din Los Angeles, SUA, au luat în serios problema oamenilor fără adăpost: au declarat stare de urgenţă şi au alocat 100 de milioane de dolari pentru a le oferi acestora acoperişuri deasupra capetelor. Un referendum din luna ianuarie a relevat că 25.000 de persoane trăiesc pe străzi în LA.

Planurile primarului Eric Garcetti pentru această finanţare de urgenţă arată astfel: o subvenţie de cinci milioane de dolari pe termen scurt, de şase – nouă luni, pentru chirii, care să ajute oamenii străzii să se repună pe picioare; peste cinci milioane de dolari numai pentru găsirea unor soluţii de cazare pentru veteranii de război; un milion de dolari pentru înfiinţarea unor centre care să ofere diverse servicii zilnice persoanelor fără adăpost (duş, stocarea bunurilor, maşini de spălat haine); un milion de dolari pentru îmbunătăţirea activităţii centrului Los Angeles Homeless Services Authority, în sensul “mai puţină hârţogărie, mai multă muncă în teren”; 665.000 de dolari pentru a ţine deschise adăposturile de iarnă cu două luni mai mult decât de obicei şi non-stop.

Acordarea acestor fonduri şi implementarea proiectelor vor începe în luna ianuarie. Primarul speră ca această iniţiativă să ajute cel puţin 1.000 de persoane să îşi găsească o casă permanentă în prima fază, suma totală de 100 de milioane putând să ajute, în timp, cel puţin 10.000 de persoane fără adăpost pe an. Oficialii care au propus această finanţare de urgenţă au declarat că acţiunea oraşului de a împinge oamenii fără adăpost dintr-un cartier în altul este o pierdere de timp şi de bani şi ignoră nevoile individuale, dând dovadă de lipsă de umanitate. “Prea mult timp, strategiile noastre au fost dictate de cel mai recent proces. Am avut, prea mult timp, o politică de restricţionare. Dacă nu îi vedem, nu înseamnă că nu există. Abordarea aceasta a dat greş. Nu putem ignora problema”, spune Jose Huizar, consilier.

Mai multe detalii: Southern California Public Radio

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger