Londra vrea să construiască o autostradă plutitoare pentru biciclişti, pe Tamisa

0

O pistă pentru bicicliştii londonezi ar putea fi construită pe râul Tamisa, care traversează capitala Marii Britanii. Proiectul, numit “The Thames Deckway”, este propunerea consorţiului River Cycleway şi constă în crearea unei autostrăzi pentru biciclete de-a lungul râului, unde cicliştii să se bucure de o plimbare relaxantă, inedită sau pe unde să meargă dintr-un loc în altul, fără a fi nevoiţi să se ferească de traficul din jur.

 

 

Pista plutitoare a fost concepută de arhitectul David Nixon şi artista Anna Hill; ar urma să aibă o lungime de 12 kilometri, întinzându-se de-a lungul malului sudic al râului Tamisa. Ideea le-a venit celor de la River Cycleway ca urmare a necesităţii identificării unor soluţii pentru problema poluării generate de trafic în Londra. Aşa s-au născut diverse soluţii care să încurajeze folosirea bicicletelor pentru navetă şi transportul prin oraş, în locul maşinilor. Una din aceste soluţii a fost construcţia unei piste exclusiv pentru biciclişti, care să traverseze oraşul, de la est la vest.

Iar o pistă plutitoare, pe Tamisa, care traversează oricum oraşul, ar fi soluţia ideală, spun arhitecţii. Pista ar avea rampe de acces de pe mal şi chioşcuri cu apă şi mâncare pe traseu, în special pentru cicliştii care fac naveta la locul de muncă astfel. Singura problemă, însă, pare să fie costul realizării acestui proiect: 600 de milioane de lire sterline. Dar reprezentanţii River Cycleway speră ca suma să fie strânsă de la investitori privaţi. Folosirea acestei piste nu va fi gratuită, pentru ciclişti: 1,50 lire va fi taxa unei călătorii, iar banii astfel adunaţi vor fi utilizaţi pentru întreţinerea autostrăzii plutitoare.

 

Sursa şi mai multe detalii: Dezeen

Foto: Duncan Harris

 

Puteţi citi şi:

Biciclete-ambulanţe pentru zone rurale fără ambulanţe motorizate

Copenhaga îşi măreşte reţeaua de piste de biciclete cu o pistă suspendată

Vederi din viitor: Cum ar arăta Londra afectată de schimbările climatice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger