Londra și-a depășit deja limita de poluare a aerului pentru întregul an 2016

1

Poluarea marilor orașe devine o problemă din ce în ce mai frecventă și mai presantă, de la Beijing, care a încheiat anul 2015 cu un cod roșu de smog toxic, până la Roma și Milano, care au restricționat circulația auto, în urma acumulării de smog. Londra e următoarea pe lista orașelor unde poluarea a atins cote extrem de ridicate: pe 8 ianuarie, capitala britanică a depășit nivelul maxim de dioxid de azot stabilit pentru întregul an 2016.

Potrivit noilor reglementări europene, Londra nu poate depăși nivelul maxim de dioxid de azot, pentru mai mult de 18 ore anual. Înainte însă de prima jumătate a lunii ianuarie, acest nivel a fost depășit.

Anul trecut, Comitetul pentru Efecte Medicale al Poluanților Aerului au avertizat guvernul britanic că circa 60.000 de morți anuale sunt cauzate de poluarea aerului. Aceste măsurători au luat pentru prima oară în calcul și efectele dioxidului de azot.

În ciuda informațiilor despre pericolele acestor factori poluanți, mașinile pot circula în continuare în centrul Londeri, unde poluarea este mai accentuată. Administrația orașului intenționează să amenajeze o ”zonă cu emisii ultra scăzute” în centrul londonez, însă măsurile sunt estimate pentru 2020. Această strategie nu va exclude definitiv traficul vehiculelor motorizate, ci va taxa cele mai poluante vehicule cu circa 100 de lire sterline pe zi, dacă vor circula în centrul Londrei.

Sursa: The Independent


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger