Londra, gazda Jocurilor Olimpice 2012, una dintre cele mai poluate capitale europene

1

Gazda Jocurilor Olimpice din 2012, Londra, este una dintre cele mai poluate capitale europene, arată un studiu care măsoară poluarea aerului în 17 mari orașe din Europa. Aerul este cel mai curat în Berlin și Copenhaga.

Aerul poluat cauzează 500.000 de decese premature în Europa pe an, iar nota de plată este de 790 de miliarde de euro pe an.

Cele 17 orașe au fost clasificate în funcție de măsurile luate pentru a reduce poluarea aerului între 2005 și 2010 când au intrat în vigoare limitele pentru pulberile în suspensie PM10.

Londra se află în jumătatea inferioară a topului, fiind în urma orașelor precum Glasgow, Copenhaga sau Stockholm. Berlinul are cel mai curat aer din Europa, iar Dusseldorf, Milano și Roma au cel mai slab calitativ aer.

Londra a primit note proaste din cauza pașilor înapoi pe care i-a făcut în soluționarea poluării aerului din 2005 până în prezent. Capitala britanică a primit bile negre pentru creșterea tarifelor pentru transportul public și pentru renunțarea la planurile de introducere a autobuzelor hibride.

“Cu mai puțin de un an până la Jocurile Olimpice, Londra face prea puțin pentru a soluționa nivelul periculos de poluare a aerului decât alte capitale europene”, spune James Grugeon, director executiv al Environmental Protection UK.

Foto: Flickr / AndyRoberts

Sursa: Guardian


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger