Londonezii primesc gratuit apă de băut de la cafenele și muzee din tot orașul

0

Teatrul Național și Tate Modern se alătură inițiativei primăriei din Londra de a oferi oamenilor apă de la robinet gratuit. Inițiativa Refill își propune ca oamenii să beneficieze de apă de băut de la robinet în câte mai multe locuri din Londra și să renunțe, astfel, la sticlele de plastic de unică folosință care ajung în oceane.

În rețea au intrat până acum cafenele, restaurante, hoteluri – printre care Costa Coffee și Leon – care oferă apă gratuită în 65 de puncte din cinci zone din Londra. Punctele unde poți intra să-ți umpli sticla de apă se regăsesc într-o aplicație gratuită, printre alte 5.700 de puncte Refill din Marea Britanie.

Londra urmează exemplul altor orașe precum Bristol sau Bath unde mișcarea Refill s-a răspândit. Primarul Londrei a declarat:

“O schemă care să implice apă gratuită de la robinet era de mult așteptată la Londra și salut toți retailerii și toate companiile care și-au arătat angajamentul pentru reducerea deșeurilor din plastic prin alăturarea în campanie”.

În lume, se vând un milion de sticle de plastic în fiecare minut. Doar în Marea Britanie, sunt folosite 38,5 milioane de sticle de plastic în fiecare zi, doar jumătate dintre acestea ajungând la reciclare. Un adult cumpără mai mult de trei sticle de plastic pe săptămână în Londra, adică 175 de sticle pe an. Producerea unei sticle de plastic este de 500 de ori mai consumatoare de carbon decât apa de la robinet.

Proiectul Refill este coordonat de Thames Water și City of Sea, o organizație care își propune să oprească poluarea oceanelor. Campania care a început în Bristol își propune să ajungă în toate orașele din Marea Britanie până în 2021.

Sursa: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger