Locuitorii sectorului 6 cer primăriei un grup de lucru pentru reabilitarea cinema Favorit

3

Joi 29 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Primăriei sectorului 6, cetățenii din sector care susțin reabilitarea cinematografului Favorit vor solicita, pentru a treia oară în ultimii doi ani, formarea unui grup de lucru menit să accelereze procesul de transformare în Centru Cultural al sus-pomenitului imobil.

 

 

de Inițiativa Favorit

 

Cinematograful Favorit, binecunoscut locuitorilor din Drumul Taberei, constituie obiectul unei inițiative civice fără precedent: cetățenii din cartier doresc reabilitarea imobilului dezafectat și transformarea lui într-un spațiu dedicat artelor, în beneficiul comunității locale.

După nenumărate acțiuni de strângere de semnături și de prezentări publice a proiectului, cetățenii cu inițiativă – reuniți în grupul „Inițiativa Favorit” – au primit promisiunea actualului primar de sector Rareș Mănescu că eforturile le vor fi sprijinite. Consilierul Manuel Avramescu a fost numit drept responsabil pe partea de comunicare, însă, în ciuda acestui fapt, comunicarea cu autoritățile locale rămâne deficitară.

 

 

 

Formarea unui grup de lucru ar putea remedia tocmai acest proces defectuos de comunicare, iar procesul de reabilitare a sus-numitului imobil s-ar putea realiza în condiții de totală transparență, cu participarea tuturor părților implicate. Dorim ca responsabilii Primăriei sectorului 6 să comunice mai eficient cu cetățenii, așa cum se întâmplă, spre exemplu, în Timișoara. Încă din 2003, Primăria Timișoara a înființat Consilii consultative de cartier (în număr de 19 la ora actuală), a căror activitate are drept rezultat amenajarea de parcuri, terenuri de sport, locuri de joacă etc.

Grupul „Inițiativa Favorit” este un grup informal de cetățeni din cartierul Drumul Taberei, zona Favorit, care își dorește atragerea comunității din această zonă în activități menite să îmbunătățească traiul locuitorilor prin aducerea problemelor lor în atenția autorităților locale, precum și prin realizarea de mici proiecte zonale. Grupul de inițiativă a luat naștere în luna aprilie 2010 cu sprijinul Centrului de Resurse pentru participare public? (CeRe).

Foto: Cum ar putea arăta cinematagoraful Favorit ca centru cultural

 

Puteți citi și:

Orașul celor care nu mai stau cu mâinile în sân: Oamenii obişnuiţi fac lucrurile să se întâmple

Victorie cetăţenească: Un grup civic a obţinut sistarea defrişărilor pentru metroul din Drumul Taberei

Protest împotriva interzicerii accesului la ședințele Consiliului General al Municipiului București

Votulmeu.com – Comparați-vă opiniile politice cu cele ale partidelor


3 comentarii

  1. Pingback: Societatea civilă din sate și orașe mici | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Interesanta formularea “comunicarea cu autoritățile locale rămâne deficitară”.

    As dori sa-mi dati exemplul unui alt proiect al administratiei publice din Romania, care cu 3 ani inaintea finalizarii, cu 1 an inaintea alocarii financiare, inca de pe vremea proiectarii, sa beneficieze de website propriu, de dezbatere publica, de comunicare directa atat la nivel de deliberativ cat si la nivel de executiv.

    Va rog frumos, macar un singur proiect.

    Am senzatia ca este primul. De aici apar si problemele de comunicare.

    De exemplu cetateni care doresc sa dezbata asupra structurii de rezistenta a planseurilor dintre etaje si considera ca asa ceva face parte din comunicarea publica aferenta unui astfel de proiect.

    Romania in general nu are exercitiul comunicarii si nici un grad prea avansat de practica democratica. Sincope si balbaieli sunt peste tot. Dar, daca ajungem sa aratam cu degetul exemplele de bune practici, eu, personal, ma simt descurajat.

    Fiind direct implicat in acest proiect, dati-mi voie sa fiu un pic deranjat de formularea aleasa. In conditiile in care stiu cum s-a lucrat pana acum, diferentele pe acest proiect sunt notabile si pot fi date ca exemple pozitive la nivel national.

    Grupul de initiativa Favorit a fost informat aproape saptamanal despre evolutia lucrurilor. In decembrie, dupa ce trece agitatia alegeirilor, va avea loc si o dezbatere publica cauzata de finalizarea proiectului tehnic ce detaliaza studiul de fezabilitate anterior.

    Proiectul tehnic abia a fost livrat de catre arhitectul Radu Teaca, inca nu este emisa autorizatia de constructie (pentru a putea trece la faza de alocare financiara pentru cosntructie) mai este ceva si pana la licitatia de lucrari, banii pe buget vor fi disponibili abia in ianuarie… deci lucrurile sunt in grafic.

    Si, asa cum eu urmaresc si raspund diferitelor intrebari, indiferent cat de placute sau neplacute sunt, as fi incantat sa primesc tot aici un feedback de la autorul articolului.

    Multumesc

  3. Pingback: Victorie pentru Grupul Iniţiativa Favorit | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger