Locuitorii din Titan au cerut socoteală Primăriei Sectorului 3 în stradă

1

Sâmbătă, 16 martie, în jur de 50 de locuitori ai cartierului Titan s-au adunat în fața blocului B3bis din Bdul Nicolae Grigorescu nr. 18 pentru a cere socoteală reprezentanților Primăriei Sectorului 3.

 

cetatenii asteapta reprezentantii primariei

 

Deși și-au anunțat prezența în mijlocul cetățenilor, domnul George Manciu (directorul Serviciului Parcări din cadrul Primăriei Sectorului 3) și viceprimarul Andrei Cristian Tudorache, aceștia nu au mai venit și nici nu au mai răspuns la telefon. În cadrul întâlnirii, singurul reprezentant al autorității locale care a discutat cu locuitorii a fost Consilierul Local al Sectorului 3, Bogdan Brătianu, acesta susținând că a aflat din presă despre subiect și că nu a fost delegat de către instituția pe care o reprezintă.

În cadrul întâlnirii, cetăţenii din zonă și-au arătat nemulţumirea faţă de lipsa de transparență și lipsa de răspunsuri clare din partea primăriei de sector în ceea ce privește destinația viitoare a unui spațiu de 8321 de metri pătrați, spațiu care deservește 1300 de locatari cuprinde 300 de arbori, locuri de joacă pentru copii și aproximativ 80 de locuri de parcare. Nu este prima oară când locuitorii sunt amenințați cu dispariția parcării și spațiului verde, după ce în anul 2009 cetățenii au reușit să determine autoritățile locale să nu permită construirea unui complex comercial.

„Cei 1300 de plătitori de taxe ai acestui sector au dreptul să știe ce se va întâmpla cu locurile de joacă, cu parcarea, cu spațiul verde din fața blocului nostru. În ianuarie anul acesta am fost înștiințați că parcarea a fost trecută în proprietate privată și de atunci nimeni nu ne mai spune nimic. Nu vrem să așteptăm ca într-o dimineață să găsim locul îngrădit și este datoria lor, a autorităților să stea de vorbă cu noi, nu să ne plimbe de la un ghișeu la altul fără niciun rezultat”, a declarat domna Cornelia Mihail, locatară a blocului B3bis din Bulevardul Nicolae Grigorescu 18. 

  În urma întâlnirii, Consilierul Local și-a asumat că va ține legătura cu oamenii și că va afla răspunsuri pe care le va aduce înapoi în comunitate, iar grupul de cetățeni și-a luat încă o dată angajamentul că va continua să ceară răspunsuri cu privire la spațiul din fața blocului lor.

Campania grupului civic Cruciada Locatarilor este susţinută de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică prin programul PAS – program de asistenţă permanentă în advocacy. PAS sprijină organizaţii neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni ce doresc să desfăşoare campanii de advocacy pentru  a influenţa decizii publice care să aducă schimbări benefice în comunităţile lor. http://www.ce-re.ro/pas

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger