Locuitorii din California îşi vopsesc peluzele în verde, din cauza crizei de apă

1

Statul american California se confruntă cu o criză a apei fără precedent, care a impus măsuri severe din partea autorităţilor. Localnicii se pare că nu au conştientizat pe deplin cât de gravă este problema până când peluzele din faţa caselor lor au îngălbenit şi guvernatorul statului a impus restricţii la folosirea apei şi amenzi pentru udarea peluzelor. Astfel, oamenii apelează la o altă metodă pentru a le face să arate “ca odinioară”: le vopsesc în verde.

 

 

Seceta care durează de patru ani are efecte devastatoare asupra Californiei; sătui de culoarea gălbuie şi ştearsă a peluzelor lor, mulţi localnici s-au apucat să le vopsească, ajutând, astfel, la înflorirea unei noi afaceri, cea cu vopsea pentru iarbă. La iniţiativa autorităţilor statului, apa trebuie raţionalizată, astfel că oamenii nu mai ai voie să îşi ude peluzele – amenda este de până la o mie de dolari dacă sunt prinşi.

Întreprinzători precum Jim Power, în vârstă de 45 de ani, au văzut o ocazie în această situaţie: el a pornit o afacere, LawnLift, după ce a văzut ce efecte are seceta. “Am văzut la televizor un reportaj despre un tip din New York care vopsea peluze şi mi-am zis că e o idee grozavă”, a declarat bărbatul pentru LA Times. În imagini apare un angajat al companiei lui Jim, care împrăştie Grass Paint (vopsea pentru iarbă) pe o peluză.

 

 

Un reportaj complet despre această situaţie puteţi citi aici.

 

Sursa: Metro

Foto: AFP / Mark Ralston / Getty Images

Puteţi citi şi:

California a folosit 265 de milioane de litri de apă pentru fracking în 2014

Al 12-lea cel mai mare oraş din lume rămâne fără apă

Furtul de apă, un fenomen în creştere în California


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger