Locuinţa unui burlac este de 15 ori mai murdară decât cea a unei femei singure

0

Retincenţa de a vizita un burlac fără spray antibacterial în buzunar are baze ştiinţifice acum. Un studiu confirmă că locuinţele bărbaţilor singuri sunt de 15 ori mai murdare decât cele ale femeilor singure, arată ABC News.

Şi nu şosetele atârnate de veioză sau teancul de vase din chiuvetă sunt problema, ci lucrurile sunt mult mai grave. După ce au testat germenii de pe patru suprafeţe comune – telecomanda televizorului, măsuţa de cafea, noptierele şi clanţele de uşă – cercetătorii au observat că locuinţele burlacilor au de 15 ori mai multe bacterii decât cele ale burlăciţelor.

Şapte din 10 măsuţe de cafea adăposteau bacterii coliforme, un tip de bacterie din materiile fecale ale animalelor. “Bănuiesc că bărbaţii îşi pun picioarele pe măsuţa de cafea. Aproximativ 90% dintre încălţări au bacterii fecale pe talpă dacă sunt purtate minim trei luni”, explică dr. Charles Gerba, coordonatorul studiului.

Acet tip de bacterie – indicator al faptului că aceleaşi suprafeţe conţin şi virusuri de răceală şi gripă şi alţi microbi care cauzează diaree – a fost detectat şi pe telecomenzi (30%), noptiere (62%) şi clanţe (13%).

Bacteriile coliforme au fost găsite pe aceleaşi suprafeţe şi în locuinţele burlăciţelor, dar nu în aceeaşi cantitate. 33% dintre clanţele din locuinţele femeilor conţineau acest tip de bacterie, dar tot bărbaţii şi mâinile lor murdare ar fi de vină. “Nu prea am lămurit problema cu intrarea în locuinţele femeilor, dar presupun că de asta se aşteaptă să le deschidă bărbaţii uşa”, spune cercetătorul.

Cercetătorii au colectat mostre de pe cele patru tipuri de suprafeţe din casele a 30 de burlaci şi 30 de burlăcite din Statele Unite. Concluziile arată că locuinţele femeilor singure sunt mai curate decât locuinţa medie americană, iar cele ale bărbaţilor singuri mai murdare decât media.

Foto: Flickr / stobor

Citiţi şi:

Cine e şeful în pat

De ce bărbaţii şi femeile se sărută în mod diferit?

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger