Localnicii Deltei Dunării iau lecții de ecoturism

0

Localnicii din Delta Dunării învață cum să facă turism responsabil față de mediu cu ajutorul Asociației Salvați Dunărea și Delta care a organizat un curs pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în domeniul ecoturismului pentru aceștia.

Formatorii din cadrul Asociaţiei de Ecoturism din România care au susţinut seminarul i-au asistat, pe parcursul celor două zile de curs, pe cei 27 de participanţi din Chilia Veche, C.A.Rosetti, Letea, Mahmudia, Sulina, Sfiştoca, Pardina, Periprava în dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în planuri de afaceri în domeniul ecoturismului care să pună în valoare potenţialul natural, turistic şi cultural al Deltei Dunării.

Având în vedere impactul negativ pe care tipul de turism practicat în prezent îl are asupra mediului deltaic, acest program şi-a propus formarea localinicilor care desfăşoară activităţi de turism în Delta Dunării în spiritul principiilor de turism responsabil în zonele naturale. Totodată, cursul a urmărit promovarea alternativelor de turism care corespund specificului Deltei şi care pot genera beneficii pentru comunităţile deltaice.

„Ecoturismul este unica formă de turism pe care, în mod recurent demonstrat, o poate practica omul în mijlocul unei rezervaţii. Aşa se întâmplă în toată lumea civilizată şi asta sunt convins că ar trebui legiferat în viitorul apropiat pentru Delta Dunării sau alte biosfere şi parcuri naţionale. Ecoturismul înseamnă nu numai nişte criterii respectabile, ci şi un număr de turişti limitat pe unitatea de suprafaţă, pe motiv că asigură suportabilitatea ecositemelor vizitate. De aceea cred că turismul de masă este la fel de toxic ca orice activitate industrială în sânul unui organsim viu care respiră şi trăieşte odată cu noi”, a declarat Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

După încheierea cursurilor, participanţii vor fi consiliaţi în dezvoltarea proiectelor lor, iar cele mai bune cinci proiecte antreprenoriale ecoturistice vor fi premiate cu câte 1.000 de euro fiecare.

Foto: Salvați Dunărea și Delta


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger