Lipsa toaletelor costă 54 de miliarde de dolari anual în India

1

Lipsa toaletelor și igiena precară costă India aproape 54 de miliarde de dolari anual, a anunțat Banca Mondială, citată de Reuters.

Decesele premature, tratamentele, timpul irosit, productivitatea scăzută, pierderile din veniturile din turism sunt principalele motive pentru care cea de-a treia economie ca mărime din lume pierde mulți bani în fiecare an, se arată în raportul Băncii Mondiale.

“Știm de decenii despre impactul semnificativ al igienei inadecvate in India”, spune Cristopher Juan Costain, reprezentant al Băncii Mondiale.

Raportul cuantifică pierderile economice din India și arată cum copiii și familiile sărace suportă povara igienei precare.

Studiul se bazează pe date din 2006, dar experții susțin că situația este aceeași în prezent. Concluzia acestuia este că cea mai mare pierdere economică rezultă din sănătatea publică proastă.

Experții Băncii Mondiale susțin că se înregistrează 450.000 de decese din cele 575 de milioane de cazuri de diaree in fiecare an în India, unde milioane de oameni atât din mediul rural, cât și din mediul urban merg la toaletă în aer liber, nu se spală pe maini și au sisteme primitive de drenaj.

Numai decesele premature, tratarea bolilor precum diareea, malaria și viermi intestinali, precum și timpul pierdut ca urmare a bolilor costă 38,5 miliarde de dolari.

Raportul mai arată că 10,7 milioane de dolari se pierd cu “timpul de acces”, adică timpul petrecut căutând acces la o toaletă, comparativ cu a avea o toaletă acasă.

Veniturile din turism sunt afectate din cauza igienei și sunt ușurate cu 260 de milioane de dolari, mai arată raportul.

Foto: Flickr / mckaysavage

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Bancomatele din Marea Britanie, la fel de murdare ca toaletele publice » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger