Lideri pentru Justitie. Poate conta justitia romana pe un alt fel de juristi?

0

In fiecare an, un numar impresionant de studenti absolvesc facultatile de drept din Romania. Cati dintre acestia sunt cu adevarat pregatiti sa ne reprezinte in instante sau sa aduca o schimbare in sistemul juridic, este greu de estimat. Proiectul de leadership pentru tineri juristi romani – Lideri pentru Justitie (Leaders for Justice) – isi propune sa vina in intampinarea acestei nevoi acute de elite in domeniul dreptului.

Lideri pentru Justitie va pregati si in 2011 un grup de tineri juristi cu potentialul de a deveni viitoare elite ale justitiei din tara. “Este esential pentru acestia sa inteleaga importanta valorilor si a integritatii, precum si a aplicarii lor”, spun organizatorii. Juristii vor contribui astfel la promovarea principiilor statului de drept si instituirea unui sistem de bune practici in organizatiile in care isi exercita sau isi vor exercita in curand profesia.

Experti straini si cei mai buni profesionisti romani in drept, leadership si management vor fi alaturi de viitorii lideri pe parcursul celor sase sesiuni de training si al seminariilor. In egala masura, abilitatea participantilor de a pune in practica cele discutate va fi testata prin proiecte individuale si de grup. „Ne dorim sa le oferim acestor tineri sansa de a-si dezvolta in mod optim abilitatile de lideri si de a deprinde modalitati de lucru care sa poata aduce o noua abordare in justitia romana, o abordare fundata pe integritate si competenta”, a declarat Corina Rebegea, coordonatoarea proiectului.

Potrivit organizatorilor, cei 17 participanti la prima promotie a Lideri pentru Justitie au apreciat in mod deosebit calitatea programului, discutiile si dezbaterile asupra principiilor democratiei, ale statului de drept si ale eticii profesionale. Constienti de faptul ca a face parte din viitoarea elita a justitiei romane atrage dupa sine si necesitatea de a impartasi din experienta acumulata, tinerii juristi au gandit un proiect de introducere a unor cursuri de educatie juridica in curricula pentru liceu.

Juristii aflati in primii trei ani de cariera, masteranzii si studentii in ultimul an la Drept sunt asteptati sa isi trimita candidaturile pana la data de 31 octombrie. Mai multe detalii despre program si conditiile de participare pot fi gasite aici. Proiectul este organizat de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, in colaborare cu Dan Stoica, Vice Presedinte al SoJust. Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Konrad-Adenauer-Stiftung, este proiectat ca un program dialog, de dezbatere si schimb de idei pe teme legate de statul de drept in si intre tarile din Europa de Sud Est.

Foto: Flickr/stevendepolo

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger