Liberaliişi conservatorii sunt diferiţi biologic

0

Diferenţa dintre liberali şi conservatori este profundă, iar un nou studiu arată că aceasta este reflectată chiar în structura creierului, informează Time.

În cadrul studiului, condus de Ryota Kanai de la University College London, persoanele care se declarau liberale aveau un cortex cingular anterior mai mare – o regiune în formă de virgulă din apropierea părţii din faţă a creierului, regiune implicată în luarea deciziilor. Pe de altă parte, cei care se declarau conservatori aveau amigdala creierului mai mare – structuri în formă de migdale care sunt legate de emoţii şi frică.

Aceste diferenţe structurale, spun cercetătorii, susţin cercetări anterioare care au descoperit diferenţe de personalitate: liberalii se pricep mai bine la gestionarea informaţiilor onflictuale, iar conservatorii se pricep la recunoaşterea ameninţărilor.

90 de voluntari, tineri adulţi, au participat la studiu, declarându-şi viziunile politice şi făcând scanări ale creierului pentru a observa legătura dintre cele două.

Studiul nu indică dacă structua creierului influenţează orientarea politică sau invers, iar cercetătorul Ryota Kanai spune că este puţin probabil că orientarea politică să fie înscrisă în regiunile creierului, în ciuda dovezilor tot mai multe privind diferenţele biologice între liberali şi conservatori.

Foto: Reuters / liderul liberal Michael Ignatieff in Toronto

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger