“Let`s Do It, Romania!” incepe cartarea. Prima destinatie: Cluj

12

Echipa “Let`s Do It Romania!” va incepe procesul de cartare, una dintre cele mai importante etape ale proiectului care isi propune sa curete Romania, intr-o singura zi, de gunoaiele adunate in arealele naturale. Primul judet ales pentru aceasta activitate este Cluj, fiind regiunea cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi.
Actiunea va avea loc in weekend-ul 10 – 11 aprilie. In prima zi, sambata, va fi organizata conferinta de presa, la care vor participa reprezentanti ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului NV 6, cat si ai Prefecturii, Primariei si Consiliului Judetean din Cluj si ai Administratiei Nationale “Apele Romane”.
In aceeasi zi vor fi realizate instructaje, iar voluntarii din judet, inscrisi in numar de 185 prin intermediul formularului de pe site-ul www.letsdoitromania.ro, vor fi impartiti pe echipe. Cea de-a doua zi va fi dedicata cartarii propriu-zise, pentru ca, la final, sa fie trase concluziile, pe baza experientei voluntarilor de pe teren.
Echipa din spatele proiectului cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare. Toti cei care dispun de GPS, masina si timp liber sunt încurajati sa se inscrie pe site-ul initiativie, la sectiunea “Implica-te!”.
“Let`s Do It Romania” se prezinta drept cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, cele stranse in arealele naturale, intr-o singura zi: 25 septembrie.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” va incepe procesul de cartare, una dintre cele mai importante etape ale proiectului care isi propune sa curete Romania, intr-o singura zi, de gunoaiele adunate in arealele naturale. Primul judet ales pentru aceasta activitate este Cluj, fiind regiunea cu cel mai mare numar de voluntari inscrisi.

Actiunea va avea loc in weekend-ul 10 – 11 aprilie. In prima zi, sambata, va fi organizata conferinta de presa, la care vor participa reprezentanti ai Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului NV 6, cat si ai Prefecturii, Primariei si Consiliului Judetean din Cluj si ai Administratiei Nationale “Apele Romane”.

In aceeasi zi vor fi realizate instructaje, iar voluntarii din judet, inscrisi in numar de 185 prin intermediul formularului de pe site-ul www.letsdoitromania.ro, vor fi impartiti pe echipe. Cea de-a doua zi va fi dedicata cartarii propriu-zise, pentru ca, la final, sa fie trase concluziile, pe baza experientei voluntarilor de pe teren.

Echipa din spatele proiectului cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare. Toti cei care dispun de GPS, masina si timp liber sunt incurajati sa se inscrie pe site-ul initiativei, la sectiunea “Implica-te!”.

“Let`s Do It, Romania” se prezinta drept cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, cele stranse in arealele naturale, intr-o singura zi: 25 septembrie 2010.

Tags:12 comentarii

 1. Niste cuvinte romanesti nu exista pentru aceasta activitate?unde se mai comunica in alta limba o activitate nationala?in care tara?sunt curioasa.

  • voluntar neinscris on

   In loc sa zici “bravo pentru initiativa” repede sari sa critici…
   Se foloseste “let’s do it Romania” pentru ca se trage din initiativa “Let’s do it Estonia”…let’s do it xyz se vrea a fi o campanie internationala de curatenie.
   Acum ai inteles? Cine vrea sa ajute, sper sa nu aiba retineri doar din cauza numelui…
   Sa-ti satisfac curiozitatea…”se mai comunica in alta limba” aceasta “activitate nationala” in Estonia, Letonia, Lituania.
   “activitate nationala” zici? din 700.000 de locuitori din judet s-au inscris mai putin de 200 de voluntari. Activitatea nationala in week-end (sfarsit de saptamana pentru necunoscatori) mai degraba o sa fie iesirea la gratar si bere, evident lasand gunoiul in urma…

   • Initiativa e de laudat – dar iti sare in ochi snobismul si complexul de inferioritate al ‘cetateanului global’ – uneori e mai important sa faci un lucru in mod firesc ( romaneste in acest caz) decat sa il faci ca sa iti dai ochii peste cap.

  • Da, sunt foarte de acord, parca nu avem coloana vertebrala. “Shopping”, “booking”, “weekend”, “lifestyle”, si toate englezismele adoptate de acesti jurnalisti de doi lei. Din pacate vad ca asa se intampla pe toate ziarele, si ma doare.
   Din Canada.

 2. Silvia (din Bucuresti) on

  Felicitari pentru voluntarii din Cluj dar si pentru autoritatile locale din jud.Cluj . . . ardeleni , ce sa-i faci (?) . . .fara nicio legatura cu “politichia” (!!) ,optiunile mele nu se indreapta catre PDL .

 3. pacat ca aceasta cartere se face numai cu GPS… in Estonia s-a facut cu un simplu click pe hartile online.. ca nu iti trebuie coordonate la milimetru atat timp cat ai harta aeriana si poti sa dai click in spatele blocului tau (unde e mormanul de gunoi)…

 4. Fain.
  : -)
  Si succes cu initiativa!

  (link-ul din text nu merge)
  (pt voluntari – nu uitati manusile de gradinarit acasa – e bine sa va protejati.. in rest – vreme frumoasa! )

 5. Eu nu inteleg de ce poporul roman e tot timpul pus pe hartza, pt a gasi scuze si pentru a critica. Este o initiativa foarte buna si sper ca lumea sa se trezeasca putin si sa se uite in jur. Bravo Cluj, ma bucur ca orasuj si judetul Cluj sunt mai deschisi si constienti de nevoia de schimbare. Sunt mandra sa fiu clujanca.

  Harta, GPS cred ca toata lumea se va descurca.

 6. 1. NU era nevoie ca TOATA lumea sa aiba GPS sau masina; sunt una din cei 185 de voluntari si stiu asta in mod cert; se vor face echipe de cite 3 persoane si era suficient sa te inscrii si urmeaza sa fii repartizat in una din echipele care are masina si GPS; repartizarea si instructajul se va face miine la polus (o spun pt clujenii care inca se pot decide sa vina) doi la mina, duminica e cartarea zonelor, in septembrie va fi efectiv colectarea deseurilor; trei la mina, mormanul de gunoi trebuie sa fie mare, nu e vorba de 3 hirtii si 4 sticle, se vor curata zonele care au mult gunoi, nu e vorba neaparat de gunoiul din spatele blocului, daca acesta intra intr-un singur sac. (pt asta ar fi bine sa iasa la colectarea gunoiului chiar cei din bloc)
  E firesc ca denumirea sa fie in alta limba, nu e idee romaneasca – banuiesc ca cei care ati criticat acest aspect nu sunteti la curent; e vorba de mai multe tari Estonia, Lituania, Letonia, Portugalia, Slovenia si Romania, deci nu vad de ce nu se poate folosi termenul folosit de toate aceste tari.
  Singura problema este – asa cum spunea si “voluntarul neinscris” – numarul mic de voluntari pt un judet atit de mare. Din pacate, eu am aflat de pe net dar cred ca trebuia sa se faca mai multa reclama inclusiv la locurile de munca, scoli, facultati etc,. (poate s-a facut si nu sunt la curent, dar cred ca cifra voluntarilor ar fi fost mai mare).
  Daca nu v-ati inscris la cartare, inscrieti-va la colectare pt luna septembrie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger