“Let`s Do It, Romania!” continua cartarea. A doua destinatie: Arges

11

Echipa “Let’s Do It, Romania” a inceput cu succes operatiunea de cartare in weekend-ul 10-11 aprilie, in judetul Cluj. 100 de voluntari si-au oferit sprijinul in acest prim demers pentru realizarea hartii deseurilor din Romania. Au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora. Urmatoarea actiune de cartare va avea loc in zilele de 24-25 aprilie si se va desfasura in judetul Arges.

In momentul de fata, exista numai 36 de voluntari inscrisi in acest al doilea judet. Pentru a realiza cu succes si aceasta noua etapa, organizatorii au nevoie de un numar mai mare de voluntari, asa ca ii invita pe argeseni sa se implice.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site, la sectiunea “Implica-te!”

“Let`s Do It, Romania” se prezinta drept cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, cele din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi – 25 septembrie.

„Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania!”, indeamna organizatorii proiectului. „Putem stabili un nou record – Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!”.

Tags:11 comentarii

  1. daca ar fi fost vorba de un autobuz cu nuntasi lovit de tren sigur erau deja 50 de comment-uri … asa, liniste … poate campania Let’s do it Romania … la gratar! o sa aiba succes mai mare… oricum, eu m-am inscris deja, impreuna cu aprox 10 colegi … sa curatam jud Timis!

  2. am eu ceva de comentat. “cartarea”??? cred ca am citit de vreo 3 ori titlul si nu mi-am dat seama ce cuv ii ala. pana am intrat in articol ca sa-l gasesc de inca 3 ori scris la fel…profesionalism nu alta. lasand la o partea exprimarea greoaie proiectul este interesant si binevenit in orice oras.

    • http://dexonline.ro/definitie/cartare : CARTÁRE, cartări, s.f. 1. Acțiunea de a carta și rezultatul ei. 2. Urmărire pe teren și transpunere, prin semne și prin culori convenționale, pe hărți topografice, a răspândirii și a caracterelor diferitelor elemente din natură (roci, formațiuni geologice, ape, soluri, animale etc.) – V. carta. (R.T.M./dex)

  3. M-am inscris si eu pentur faza de cartare din Galati si astept cu nerabdare sa fie programata. Are cineva vreo idee referitor la cand se va face cartarea in Galati?

  4. Am participat la cartarea pt cluj. In ciuda vremii nefavorabile, au fost destul de multi voluntari, si au ramas foarte putine trasee de cartat. Sper sa se miste lucrurile mai bine si in celelalte judete.

    Mai sper ca aceasta actiune sa fie promovata mai bine. Momentan principalul mediu de promovare este cel virtual (bloguri, messenger, retele de socializare). Inca nu am vazut nimic la tv, nu am auzit la radio…. Sunt foarte multe persoane care s-ar implica, dar nu au auzit de aceasta actiune (vorbesc din proprie experienta).

    S-o facem Romania!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger