“Let`s Do It, Romania!” a curățat 131 de zone cu deșeuri raportate prin aplicația de mobil cu același nume

0

În cele trei luni de la lansarea aplicației și platformei “Let`s Do It, Romania!”, voluntarii din toată țara au raportat 263 de zone cu deșeuri, fiind trimisă cel puțin o sesizare către autoritățile publice din 135 de localități.

La ora actuală, 140 au ajuns la termenul limită de 30 de zile de la data sesizării, iar 131 dintre ele au fost rezolvate, zonele fiind curățate. În total, prin aplicaţia “Let`s Do It, Romania!” au fost rezolvate 93% din sesizările transmise autorităților publice locale în termenul legal de 30 de zile, conform legislaţiei în vigoare. Mai mult, de la finalul lunii noiembrie, aplicația este disponibilă și pentru utilizatorii de iOS.

“Suntem bucuroși să avem o rată de succes atât de mare la doar trei luni de la lansarea aplicației și platformei “Let`s Do It, Romania!” Am găsit deschidere în colaborarea cu autoritățile publice locale, care au răspuns sesizărilor noastre, curățând în majoritatea cazurilor zonele raportate. Este un semnal pozitiv pentru noi, dar și pentru voluntari, pe care îi încurajăm să trimită în continuare raportări prin intermediul aplicației noastre. În egală măsură, am întâlnit și multe probleme în ceea ce privește gestiunea deșeurilor, din cauza faptului că nu exista  un sistem strict de a colecta selectiv deșeurile reciclabile, cu toate că există obligativitate legală în acest sens. Vom propune Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o întâlnire pentru a prezenta raportul primelor trei luni de proiect şi soluții pentru a trata deșeurile ca pe o resursă ce poate fi valorificată”, a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

În ce privește cele nouă zone necurățate încă, acestea aparțin în mare parte unor persoane private, care au fost somate de autoritățile publice locale să ia măsuri pentru curățarea zonelor. O situație specială a fost întâlnită în județul Ilfov, acolo unde au fost colectate probe pentru un caz de deversare unor vidanje, urmând a fi făcută înștiințarea direct către Garda Națională de Mediu.

În urma raportării făcute de un utilizator, echipa “Let`s Do It, Romania!” asigură comunicarea constantă cu autoritățile responsabile: după ce sesizările au fost trimise prin aplicație, ONG-ul urmărește statusul acestora și rezolvarea lor în intervalul legal. Pentru a crește rata de răspuns a autorităţilor, “Let`s Do It, Romania!” a efectuat peste 1000 apeluri, iar timpul mediu pentru un apel a fost de aproximativ trei minute. Până acum, “Let`s Do It, Romania!”  a primit confirmări de primire la peste 200 dintre sesizările trimise (peste 75%),  însă procentul în care acestea au fost înregistrate de prima dată de către autoritățile publice locale este de 40.

Colaj-Before-After-1-1024x1024

 

În topul celor mai active județe se regăsesc București (700 de voluntari digitali), Cluj (124 de de voluntari digitali), Timiș (82 de de voluntari digitali), Brașov (77 de de voluntari digitali), Iași (72 de de voluntari digitali), Constanța (59 de de voluntari digitali), Prahova (54 de de voluntari digitali).

În versiunea pentru Android, aplicaţia “Let`s Do It, Romania!” a fost notată cu 4.6 din 5 pe Google Play Store, iar unele din review-uri au fost entuziaste, echipa ONG-ului şi QUALITANCE fiind felicitate pentru iniţiativă. Din 147 din review-uri, 123 au dat nota maximă aplicaţiei. Începând cu finalul lunii noiembrie, aplicația este disponibilă și pentru iPhone.

Cu ajutorul aplicației de mobil Let`s Do It, Romania!”, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar primește constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE.

“Am fost atenţi la feedback-ul utilizatorilor, pe care ne-am bazat în realizarea versiunii pentru iPhone, căci ne dorim o aplicaţie cât mai uşor de folosit, accesibilă oricui şi prietenoasă. Aşteptăm în continuare comentarii și idei noi de la utilizatori, contăm pe ei pentru a îmbunătăţi aplicaţia, inclusiv adăugându-i noi funcţionalităţi și actualizând-o”, afirmă Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.

Descarcă gratuit aplicația pentru Android sau pentru iPhone!


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger