“Let’s Do It, Danube!” a atras 15.000 de elevi și părinți

0

Peste 15.000 de elevi și părinți au luat parte până în prezent la activități de protecție a mediului în cadrul proiectului Let’s Do It, Danube!”. Activitățile sunt diverse și au rol educativ: de la training-uri pe teme ecologice la ateliere de reutilizare creativă, de la concursuri de colectare selectivă la proiecte dedicate comunității, elevi de toate vârstele spun “Let`s Do It!”.

În cadrul atelierelor de reutilizare creativă, elevii din 155 de școli dunărene arată că nu există limite pentru creativitate și confecționează obiecte din materiale reciclabile, organizează prezentări de modă, realizează machete. Până acum, 3.150 de elevi au participat la aceste ateliere.

Concursul de colectare selectivă este organizat la nivel de școală, prin implicarea elevilor și a părinților, care participă împreună la sesiuni de training pe acest subiect. La training-urile de educație ecologică din ciclul primar, gimnazial și liceal au participat până în prezent 7.150 de părinți. Cei mai mulți părinți prezenți au fost în următoarele județe:  în Teleorman 1.547, în Olt 1.389 și în Tulcea 1.258. În total, s-au strâns peste 5 tone cu deșeuri din hârtie, plastic, aluminiu, sticlă, baterii, echipamente electronice și electrice.

Sesiunile de educație ecologică sunt dedicate și elevilor care nu au participat la trainingurile eco în edițiile anterioare “Let’s Do It, Danube!”. Până acum, 4.770 de elevi au participat la training-urile de educație ecologică. Elevii care au acumulat de-a lungul edițiilor anterioare o bază teoretică iau parte la proiectul “O comunitate sustenabilă”. Peste 500 de lucrări cu propuneri de soluții sustenabile pentru rezolvarea problemelor de mediu din comunitate au fost trimise până în prezent în cadrul acestui proiect, iar cele mai bune dintre ele vor participa la o dezbatere organizată la nivel județean cu sprijinul autorităților publice locale.

Competiția “Let’s Do It, Danube!” este organizată de echipa “Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene, în perioada 5 februarie 2016 – 25 iunie 2016. Premiul I constă într-un laborator nou de informatică și mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea și cele 3 premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ. De asemenea, va exista și o categorie dedicată unitatilor de invățământ în funcție de ciclul de proveniență cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. Proiectul este realizat in parteneriat cu Kaufland România si se bucura de sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger