Leoparzi de zăpadă, fotografiaţi în Afganistan

0

O femelă leopard de zăpadă cu puiul ei au fost fotografiaţi de camere ascunse într-o regiune muntoasă din Afganistan. Este prima imagine cu exemplare din această specie capturată de Wildlife Conservation Society (WCS) de când a început supravegherea zonei.

 

Pentru specialiştii în observarea şi conservarea vieţii sălbatice, fotografierea leoparzilor de zăpadă cu camere-capcană mobile este extrem de dificilă – felinele se ascund foarte bine de orice urmă de activitate umană. Tocmai din acest motiv, fotografia recent realizată în Valea Sarkund, din Afganistan, într-o zonă stâncoasă, a venit ca o mare victorie, cu atât mai mult cu cât în imagine sunt doi leoparzi, mamă şi pui (un moment extrem de rar pentru ochii oamenilor de ştiinţă).

Este prima fotografie a unei mame cu puiul ei surprinsă în regiune de când WCS şi-a început activitatea în zonă, adică din 2006. Munca de aici a specialiştilor constă în supravegherea vieţii sălbatice, monitorizarea speciilor şi îmbunătăţirea condiţiilor locale. Ei sunt sprijiniţi de către Agenţia Americană pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în activitatea lor.

 

Sursa: Our Amazing Planet

Foto: WCS Afghanistan Program

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger