Leopardul Amur a revenit, după 62 de ani, în habitatul pierdut din China

1

Timp de 62 de ani, s-a crezut că leopardul Amur a dispărut din China; nu au mai fost înregistrate dovezi ale existenței sale în zonele de habitat și nici în alte părți nu a fost văzut. Acum, însă, camere foto ascunse în natură au surprins prezența felinei la zona de graniță cu Rusia.

 

Leopardul Amur, una dintre cele mai frumoase feline din lume, este pe cale de dispariție: se estimează că, în toată lumea, au mai rămas între 25 și 45 de exemplare. De 62 de ani încoace se credea că din China deja a dispărut. Spre uimirea oamenilor de știință, camerele foto capcană (ascunse în diverse zone pentru a urmări viața animalelor sălbatice) au surprins un exemplar din această specie în regiunea Wangqing. Fotografiile îi aparțin lui Sun Ge, doctorand la Universitatea Peking. Și pentru acesta a fost o mare surpriză să constate prezența felinei, cunoscută și sub numele de leopardul manciurian.

Și nu este vorba de un singur exemplar, vin să confirme specialiștii, după mai multe observații. Se pare că sunt zece leoparzi care locuiesc în zonă, probabil hoinărind și dincolo de granițele Chinei de aici cu Rusia sau Coreea de Nord. Sun Ge amplasese camerele foto capcană în acele zone pentru a studia viața și comportamentul ierbivorelor din regiune și a declarat că nici prin cap nu îi trecuse că ar putea da peste o felină atât de rară. Leopardul Amur a ajuns în pragul dispariției din cauza vânătorii excesive, a pierderii habitatului natural, a schimbărilor climatice și a declinului speciilor care însemnau hrană pentru el.

 

Sursa și foto: Mongabay


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger