Leonardo DiCaprio donează (încă) 15 milioane de dolari pentru protejarea naturii

0

 Celebrul actor american este un susţinător constant al cauzelor verzi, către care a direcţionat de-a lungul timpului donaţii foarte generoase. De altfel, în urma numeroaselor sale acţiuni de solidarizare cu acţiuni de protecţie a naturii, DiCaprio a fost numit anul trecut Mesager al Păcii din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite, pe probleme climatice. Recent, actorul a mai făcut o donaţie consistentă pentru organizaţii implicate în conservarea naturii.

DiCaprio este cunoscut pentru implicarea sa în cauze de mediu, prin intermediului fundaţiei pe care o conduce, care a fost înfiinţată în anul 1998 şi care a adunat finanţări substanţiale pentru proiecte de protecţia mediului şi conservare în trei direcţii specifice: protejarea biodiversităţii, conservarea oceanelor şi pădurilor şi lupta contra schimbărilor climatice.

Fundaţia condusă de protagonistul din filme ca Titanic sau Wolf of Wall Street a anunţat recent acordarea a 15 miliona de dolari, sub formă de finanţări pentru diverse organizaţii internaţionale. Nu se ştie pentru moment care vor fi aceste organizaţii, însă printre ele se numără Amazon Watch, California Wolf Center: Pacific Wolf Coalition, International Fund for Animal Welfare, Save The Elephants, Tree People, WaterKeeper and the World Wildlife Fund.

În ultimii cinci ani, fundaţia lui DiCaprio a susţinut peste 70 de proiecte din 40 de ţări, a căror miză este să protejeze speciile ameninţate şi biodiversitatea, să ducă la o mai bună conservare a oceanelor şi pădurilor, respectiv să contribuie la combaterea schimbărilor climatice. “Distrugerea planetei continuă într-un ritm pe care nu-l mai putem ignora. Avem responsabilitatea să inovăm un viitor în care posibilitatea de a locui pe această planetă nu vine cu preţul uciderii celor care o locuiesc,” a declarat DiCaprio.

Sursa: Inhabitat

Puteţi citi şi:

Peste 100 de miliardari vor să doneze minim jumătate din avere în scopuri filantropice

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger