Leii atacă oamenii în zilele de după luna plină

1

Oamenii au o problemă mai mare când e lună plină decât lupii. Trebuie să se ferească de lei. Potrivit unui studiu al Universităţii din Minnesota, leii africani atacă mortal oamenii în zilele imediat următoare unei luni pline.

Motivul este că în nopţile în care luna străluceşte este mai greu pentru lei să se furişeze în căutarea prăzii, iar trecerea lunii pline îi găseşte pe aceştia flămânzi.

Leii sunt prădători nocturni care se bazează pe întuneric pentru a ataca oameni, explică Craig Packer, cercetător în cadrul studiului.

Rezultatele studiului le-au dat fiori oamenilor din Tanzania, unde s-a realizat studiul. Între 1988 şi 2009, peste 1.000 de oameni au fost atacaţi de lei, peste două treimi dintre aceştia fiind atacaţi mortal.

În zilele anterioare lunii pline, luna apune dimineaţa devreme, asta însemnând că cea mai întunecată perioadă a nopţii este dimineaţa devreme când sunt puţini oameni pe afară. În zilele de după luna plină, bezna se instaurează între apusul soarelui şi răsăritul lunii, adică seara, când oamenii sunt mai uşor de găsit şi mai vulnerabili pentru lei.

Foto: Flickr / cheetah100

Sursa: Huffington Post


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger