LEGO renunţă la parteneriatul cu Shell, după o campanie Greenpeace

0

După 50 de ani de parteneriat cu compania Shell Oil, timp în care s-au promovat împreună, LEGO va renunţa la această asociere, ca urmare a unei campanii de impact realizate de Greenpeace. Campania a fost lansată în vara acestui an, sub numele “Everything is NOT Awesome”.

 

 

Materialul video (pe care îl puteţi vedea mai jos) arată un peisaj arctic format din 120 de kilograme de piese LEGO, care este, încetul cu încetul, înghiţit de petrol. Compania Shell face eforturi neîncetate pentru a începe forarea în Oceanul Arctic, în căutarea petrolului. Din anii 1960, produsele LEGO au avut marca Shell Oil pe staţiile de benzină de jucărie, camioane de transport sau chiar maşini de curse. Aceste piese s-au vândut în staţiile de benzină Shell din 26 de ţări din lume. Contractul actual al LEGO cu Shell a fost refăcut în 2011 şi valorează aproximativ 110 milioane de dolari.

Însă, în vara acestui an, campania Greenpeace a avut o largă răspândire şi un impact major; materialul video de mai jos a avut aproape şase milioane de vizualizări pe YouTube şi a fost însoţit de o petiţie online şi imagini cu sloganuri precum: “Nu lăsaţi Shell să polueze minţile copiilor noştri” sau “Arcticul nu se poate reconstrui cu LEGO, nu lăsaţi Shell să îl distrugă”. Iniţial, reprezentanţii LEGO au susţinut că parteneriatul cu Shell nu face decât să aducă jucăriile lor mai aproape de copii. Dar, săptămâna aceasta, compania daneză a declarat că, “după cum stau lucrurile în prezent, nu vom reînnoi contractul de promovare în parteneriat cu Shell când actualul contract va expira”.

 

 

Mai multe detalii: Greenpeace

Sursa: Wall Street Journal

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

Shell a oprit forajul în Oceanul Arctic. Doar până anul viitor

Sătenii nigerieni versus Shell

Forajul petrolier în Arctic, un potenţial dezastru, afirmă un CEO din industria petrolului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger