Legea energiei din SUA a fost abandonata

2

Democratii de peste ocean au renuntat la planurile de a impune o lege a energiei care sa puna capac emisiilor de gaze cu efect de sera, considerate responsabile pentru incalzirea globala, una dintre prioritatile lui Barack Obama. Cu o lege privind schimbarile climatice, presedintele american spera sa completeze cele doua mari reusite administrative din mandatul sau, mai precis legea sanatatii si reformarea sectorului bancar si a celui financiar din SUA.

Nici un republican nu a vrut sa sustina legea energiei, pe care democratii au incercat de mai bine de un an de zile sa o instituie si care are in prim-plan taxarea industriei energetice si a altor poluatori pentru emisiile lor de dioxid de carbon ce atrag caldura si contribuie la incalzirea globala.

Anul trecut, Camera Reprezentantilor a votat un proiect ce continea initiative economice de a reduce emisiile de CO2 generate de uzinele energetice, automobile sau din alte surse. Republicanii au spus insa ca legea va duce la pierderea multor locuri de munca si reprezinta o “taxa pe energia nationala”, costurile urmand sa fie transferate consumatorilor sub forma unor facturi mai mari la electricitate si a unor preturi mai ridicate la combustibil, ceea ce va determina industria sa-si mute uzinele peste ocean.

In ultimele saptamani, senatorii democrati au propus o strategie mai modesta de limitare a taxelor privind emisiile de dioxid de carbon in sectorul energetic. Planul de reforma, sustinut de Casa Alba, nu a atras insa cele 60 de voturi necesare pentru a merge mai departe. In consecinta, o parte din democrati au spus ca se vor axa mai departe pe un proiect de lege mai limitat, unul care sa gestioneze scurgerea de petrol din Golful Mexicului, sa sporeasca efiecienta energetica si finantarea biodiversitatii.

Sursa: Huffington Post

Foto: Reuters

Tags:2 comentarii

  1. Green is the new red on

    Buna dezinformarea voastra. Nu doar ca nici un republican nu a sustinut legea dar Obama s-a vazut parasit si de mare parte dintre democrati.
    Liderul majoritatii democrate din Senat e doar unul dintre democratii importanti care au spus pas unei noi legi anticapitaliste.
    http://congress.blogs.foxnews.com/2010/07/22/reid-abandons-cap-trade-in-face-of-bipartisan-opposition/?test=latestnews
    Deci opozitia fata de legea asta a fost bipartizana, da?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger