Lege canadiană: Portul măștilor la protest e infracțiune

0

La 23 mai 2013, un proiect de lege ce interzice portul măștilor în timpul revoltelor sau a adunărilor ilegale, emis de un parlamentar conservator din Canada, a devenit lege, scrie CBC News. Blake Richards, autorul inițiativei, spun că ea va oferi poliției un instrument în plus pentru a împiedica protestele ilegale să devină violente.

 

 

Totodată, legea ar urma să ajute forțele de ordine să identifice mai ușor persoanele implicate în acte de vandalism și alte acțiuni ilegale. Potrivit lui Richards, măsura propusă de el e exact ce cereau poliția, autoritățile municipale și mediul de afaceri, entități puternic afectate de revoltele din Toronto, Vancouver și Montreal care au avut loc în ultimii ani.

Legea a îmbogățit Codul Penal al Canadei cu o nouă infracțiune, care interzice portul măștilor sau alte metode de ascundere a identității în timul unei revolte sau a unei adunări ilegale. Există și excepții în cazurile în care persoanele își acoperă fața din motive religioase sau medicale. Proiectul de lege propunea inițial o pedeapsă cu închisoarea de până în cinci ani, însă comitetul judiciar al Camerei Comunelor a dublat-o. Aflați mai multe pe CBC News.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger