Legalizarea marijuanei nu înseamnă și libertatea consumului

5

Legalizarea cannabisului în Colorado i-a entuziasmat pe mulți dintre consumatori dar imediat s-au trezit cu o serie de probleme noi. Pentru că nu numai legea stabilește ce ai și ce nu ai voie să faci.

 

 

Închisoarea nu e singura pedeapsă posibilă pentru cei cărora le place marijuana.

The Daily Beast expune cazul unui bărbat paralizat care și-a pierdut în 2010 jobul pentru că la un control cerut de compania unde lucra i s-a găsit THC în sînge. Brandon Coats avea un permis medical și nici nu fuma în timpul programului de lucru. THC-ul însă, spre deosebire de alcool, e eliminat după mai mult timp din organism, deci nu contează dacă e consumat în week-end sau după program – pînă la două săptămîni, în fiecare dimineață (momentul zilei cînd se fac testele), acesta apare în rezultate. Prin comparație, un alt angajat care ar fi băut tot week-end-ul n-ar fi avut nici o problemă de acest gen.

După legalizare, problemele rămîn – poți să-ți pierzi jobul, poți să fii dat afară din locul în care stai cu chirie, poți să pierzi un proces de custodie a unui copil numai din acest motiv, poți să fii respins cînd aplici la un colegiu sau pentru asistență financiară guvernamentală ori de alt tip.

Morala e că după lupta pentru legalizare trebuie dusă o luptă împotriva stigmatizării. Sancțiunile sociale sînt la fel de dure ca și cele legale.

 

Citiți și:

Legalizarea marijuanei în Colorado epuizează stocurile magazinelor


5 comentarii

  1. Tare asta, deci morala nu e ca parca mai bine este sa nu fumezi/consumi, morala este ca trebuie sa obligam cumva societatea sa ii accepte pe drogati. Si pe homo. Si pe lesbienele-preotese. Si pe transsexuali. Si pe musulmani, sa faca moschei in Europa/USA. Si sa ii persecutam cumva pe albii crestini si familisti, cu serviciu si copii, ca prea sunt rasisti si retrograzi.
    Eu cred totusi ca, mai degraba, pe undeva s-a pierdut sensul cuvantului “morala”.

    • Cumva am impresia ca esti doar un religios fanatic si ignorant care habar nu are de nimic, in plus mai ai si drept de vot. Prietene, singurul motiv pentru care cei ca tine exista este nevoia de sclavi prosti care baga 8 ore pe zi si seara isi beau mintile in timp ce se plang de viata grea . O viata pe care o meritati cu varf si indesat.

    • ….aaaaa…DA! exact asa cum spui. Cu diferenta ca nu trebuie sa obligam, si nici sa persecutam. Lucrurile se rezolva de la sine. Si da, cuvintul “morala” si-a cam pierdut sensul, pentru ca a fost uzitat exagerat, si la modul contondent si fals. De aceea, prefer sintagma “bun simt”, desi ultrasii in ale moralei , pot perverti si sintagma asta usor. Ea , totusi, in esenta ei, ramine functionala, chiar si in plan real, nu doar teoretic. Bunul simt ne invata sa ne vedem lungul nasului si sa nu avem pretentia ca putem controla ce sint altii… nici sa le cerem sau spunem cum sa fie…Morala, crede ca avem dreptul asta. Dea asta e mai perversa morala, fiindca e falsa si aroganta. Bunul simt e smerit si onest, exact ca invatatura originala crestina, aia pe care n-o inteleg “adevaratii credinciosi”.(albii crestini si familisti, cu serviciu si copii”) Ca tine, de exemplu… 🙂

  2. Gogu si Nu atat de prost, sunteti la fel de extremisti si prin urmare la fel de incuiati. Sa ii accepti pe altii asa cum sunt, e lucru dat dracului.Greu tare cu toleranta. Oricum, inclin sa ii dau dreotate lui “Nu atat de…”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger