Legalizarea marijuanei în Colorado epuizează stocurile magazinelor

0

La doar câteva zile după ce marijuana folosită cu scop recreaţional a devenit legală în statul american Colorado, vânzările sunt un succes, iar magazinele anunţă că sunt aproape de epuizarea stocurilor şi abia mai ţin pasul cu cererea, scriu Time şi Natural News.

 

 

Cel puţin 37 de magazine din Colorado au primit autorizaţie pentru a vinde marijuana, notează Time, citând publicaţia Denver Post. Orice persoană care are peste 21 de ani poate achiziţiona marijuana în statul american Colorado din 1 ianuarie încoace. Instituţiile media americane au vorbit, în ultimele zile, de cozi lungi în faţa magazinelor care vând marijuana, cu oameni nevoiţi să aştepte între trei şi cinci ore până a ajunge efectiv în magazin, la tejghea, de unde să îşi cumpere marfa dorită. Preţurile au crescut – dacă, înainte de 1 ianuarie, marijuana medicinală se cumpăra cu 25 de dolari uncia, după 1 ianuarie preţul de magazin a ajuns la 50 sau chiar 75 de dolari uncia de iarbă (o uncie = aproximativ 28 de grame).

Chiar şi cu aceste preţuri, vânzările nu au scăzut. În Pueblo, spre exemplu, cele două magazine autorizate au vândut, în 1 ianuarie, marijuana în valoare de 87.000 de dolari. Patronii magazinelor spun că, dacă şi în continuare cererea va fi atât de ridicată, rămân fără marfă pe stoc în curând. Acelaşi lucru stă şi pe buzele patronilor magazinelor din Denver, la numai câteva zile de la legalizare. Unele magazine au închis mai devreme în ziua de 1 ianuarie (miercuri, săptămâna trecută) pentru că nu aveau suficientă marijuana pentru a mulţumi toţi clienţii doritori. Un rol important în această situaţie îl au şi „turiştii pentru iarbă”, adică acei cetăţeni din alte state americane care vin în Colorado doar pentru a cumpăra marijuana legal. Potrivit unor statistici empirice, cam jumătate din vânzările de marijuana de la 1 ianuarie încoace din Colorado s-au făcut către rezidenţi din alte state, nu din Colorado.

Colorado este primul stat american care a legalizat comercializarea şi consumul marijuanei ca drog recreaţional, nu doar cu scop medical. În total, 20 de state americane permit comercializarea de marijuana medicinală, iar 16 state au decriminalizat posesia de marijuana, într-o anumită cantitate pe persoană.

 

Surse şi mai multe detalii: Time, Natural News

Foto: Unofficialnetworks.com

 

Puteţi citi şi:

Primul ganjaprenor devenit primar în SUA

Uruguay a devenit, oficial, primul stat din lume care legalizează comerţul cu marijuana

Statul Colorado instituie reguli pentru cultivarea legală de cânepă industrială

În tot mai multe oraşe din SUA devine ilegal să fumezi în propria casă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger