Leaders for Life, primul program de leadership sustenabil din România

0

WWF-România anunță lansarea primului program de leadership sustenabil din România, ce a avut loc astăzi, în cadrul conferinţei European CSR Lessons.

Programul Leaders for Life a fost dezvoltat de Trend Consult Group în parteneriat cu WWF România şi a apărut din nevoia de a crea noua generaţie de lideri, care să deţină o abordare strategică, să fie foarte bine conectaţi la provocările mediului de business actual şi să găsească soluţii la problemele economice, respectând, în acelaşi timp, principiile durabilităţii.

“Profitul, ca unic rezultat pozitiv al unei afaceri, nu mai este suficient. Leaderii de business ai prezentului trebuie să gândească întreaga ecuaţie a impactului social şi de mediu al propriilor acţiuni”, a declarat Adrian Florea, Managing Partner Trend Consult.

Programul se adresează managerilor ce ocupă poziţii de top și middle în companiile din România şi care doresc să îşi conducă echipele către un profit pe termen lung, pe baza unui avantaj competitiv puternic şi stabil. În cadrul programului de training participanţii vor putea afla despre efectele deciziilor individuale de afaceri, despre impactul real al business-ului asupra mediului şi societăţii sau cum îşi pot influenţa clienţii şi furnizorii. Totodată, managerii vor avea ocazia să meargă în două zone naturale din România, pentru a se confrunta cu impactul real al deciziilor de business asupra naturii.

„Oricât de multe realizări şi proiecte am avea în conservare şi reconstrucţie ecologică, este foarte greu să ţinem pasul cu ritmul din ce în ce mai accelerat al exploatării resurselor naturale. Implicarea WWF la nivel global este vitală. Dacă ne dorim însă o schimbare cu impact si mai mare şi o stopare a trendului de degradare a naturii, este vital să creăm strategii care nu generează schimbări doar prin restricţii de ordin legislativ pentru industrie, ci mai degrabă ca industria să găsească soluţii constructive în urma cărora să beneficieze toţi actorii din societate. Economia nu este în contradicţie cu natura, dimpotrivă, o economie bine planificată, care pune accentul pe dezvoltarea pe termen mediu şi lung, poate să fie chiar benefică. Dar pentru asta este nevoie să schimbăm gandirea tuturor actorilor, trebuie să fim inovatori şi să învăţăm că a lucra împreună ne face pe toţi mai puternici. Programul Leaders for Life oferă o şansă de schimbare reală şi durabilă pentru oameni, industrie şi natură, o iniţiativă de care suntem mândri şi de la care avem aşteptări foarte mari”, a declarat Magor Csibi, director WWF-România.

Trend Consult Group şi WWF împărtăşesc aceeaşi viziune despre legătura strânsă dintre mediul de afaceri şi dezvoltarea durabilă a societăţii. Expertiza cumulată a celor două organizații acoperă două domenii cu influenţă majoră asupra unei afaceri: dezvoltarea abilităţilor de leadership şi utilizarea durabilă a resurselor.

Leaders for Life a apărut pe fondul unei tendinţe de conştientizare a problemelor de mediu şi schimbare a paradigmei de business la nivel internaţional. Iată câteva informaţii ce conturează contextul global:

“Ca urmare a globalizării, 85% dintre companii au lanţuri de aprovizionare mult mai complexe, ceea ce le face să fie mai vulnerabile atunci când vine vorba de impactul schimbărilor climatice asupra business-ului.” (10 Minutes – Risk ready: New approaches to environmental and social change, Pricewate houseCoopers, 2012)

„38% dintre responsabilii de CSR din companii spun că managerii lor văd sustenabilitatea ca pe un element strategic de luat în considerare pe termen lung, întrucât ei cred că supravieţuirea organizaţiei depinde de disponbilitatea resurselor naturale.” (What CEOs really think about sustainability, Verdantix, 2012)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger