Leacul vegetal care reduce efectele alcoolului

0

Consumul de alcool poate duce la mahmureli urâte şi chiar la dependenţă, însă cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit un ingredient natural în copacul asiatic Hovenia dulci care pare să aibă efecte anti-alcool.

În timp ce căutau prin diverse ierburi după posibile proprietăţi anti-alcool, oamenii de ştiinţă americani au găsit aşa ceva în arborele asiatic mai sus amintit, documentate din anul 659 încoace. Descrierile acestei plante o prezentau ca remediu pentru mahmureală, aşa că cercetătorii au testat efectele ingredientului ei principal – dihidromiricetină – pe şobolani, care reacţionează la fel ca oamenii la efectele alcoolului.

Şobolanilor le-a fost administrat echivalentul cantităţii de 15-20 de beri într-o perioadă de timp de sub două ore, după care şi-au pierdut cunoştinţa şi capacitatea de a se rostogoli atunci când erau aşezaţi pe spate. După o oră, efectele alcoolului au început să se risipească, iar rozătoarele au început să-şi recâştige controlul asupra corpului.

Când le-a fost administrată aceeaşi cantitate de alcool, însoţită însă şi de ingredientul extras din arborele asiatic, a durat mai mult până să-şi piardă controlul asupra corpului, iar efectele au început să dispară în circa 15 minute. Totodată, la două zile de la consumul de alcool, şobolanii din această a doua categorie prezentau simptome mai reduse de mahmureală, iar în ceea ce priveşte dependenţa, rozătoarele care au primit ingredientul vegetal nu au sporit consumul, spre deosebire de tovarăşii de pahar din cealalată categorie, care au început să bea mai mult după ce li s-a dat liber la alcool. Vor urma, evident, şi teste pe oameni.

Sursa: Physorg

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger