Leac natural de pe Amazon pentru durerile de dinţi ale societăţii moderne

1

O plantă folosită de multă vreme de băştinaşii peruani de pe Amazon s-ar putea dovedi leacul-minune pentru durerile de dinţi care ne dau atât de multă bătaie de cap; un alt efect al plantei este cel anestezic, utilizarea ei anulând nevoia unei injecţii anestezice locale în cazul anumitor intervenţii.

 

 

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au creat din planta amazoniană numită Acmella Oleracea un gel medicinal care ar putea deveni alternativa complet naturală a anestezicelor din prezent şi poate avea o serie de utilizări benefice în ceea ce înseamnă îngrijirea dentară. „Ar putea înseamna sfârşitul erei pentru anumite tipuri de injecţii în intervenţii chirurgicale dentare. Am avut rezultate clare în urma testelor, pentru o serie de proceduri şi posibilităţile de utilizare se arată tot mai variate. Nativii pădurii amazoniene mi-au descris exact modul de funcţionare al plantei şi au avut dreptate, au confirmat şi testele”, a explicat antropologul Françoise Barbira Freedman.

Freedman a locuit o perioadă cu tribul indigen Keshwa Lamas din Peru, iar membrii tribului i-au spus despre efectele benefice ale plantei – o plantă care este cultivată ca ornament în toată lumea, dar este nativă din Amazon. Freedman a aflat pe propria-i piele despre puterile de leac ale plantei, când, în 1975, durerea provocată de o măsea de minte i-a fost „luată cu mâna” după ce a muşcat din planta cu pricina. „Când am plecat în Peru, ca tânără cercetătoare, speram să învăţ mai multe lucruri despre această comunitate oarecum secretă, cu tainele ei şamanice, dar de-a lungul timpului am învăţat foarte multe despre medicina naturală şi remedii din natură, de la dureri de dinţi până la naşterea copiilor”, mai spune Freedman. Gelul medicinal obţinut din planta amazoniană este încă în perioadă de testare, dar compania producătoare, care lucrează cu Universitatea Cambridge, speră să îl scoată pe piaţă în 2014 sau cel târziu 2015.

 

Sursa: Mongabay News

Foto: Acmella oleracea / Jkadavoor


Un comentariu

  1. Pingback: Ciupercile care mănâncă plastic, descoperite în Amazon | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger