Laptele, recomandat pentru refacere in eforturile aerobe

0

Multi sportivi obisnuiesc ca la sfarsitul antrenamentului sa bea un pahar cu lapte pentru o cat mai buna recuperare la nivelul muschilor. Unele studii recente arata ca laptele ar fi mai mai bun in acest caz decat bauturile create special pentru atleti.

Laptele este ideal pentru recuperarea dupa un efort fizic intens, pentru ca el contine, pe langa carbohidrati, electroliti, calciu si Vitamina D, si doua tipuri de proteine ce ajuta muschii sa se recupereze in timp record: caseina si zerul, relateaza MSNBC, citata de Ziare.com.

In eforturile aerobe intense, precum cele din timpul alergarii, mersului pe bicicleta sau al unui meci de fotbal, cele doua proteine contribuie foarte mult la refacerea musculara. Asta in timp ce bauturile pentru sportivi, chiar daca ele refac rezerva de carbohidrati si electroliti, nu contin chiar nutrientii necesari regenerarii.

Un studiu realizat recent a aratat ca cei care au consumat lapte dupa o sesiune de efort fizic intens au fost ulterior capabili de un efort fizic sustinut, superior, comparativ cu cei care consumasera apa sau bauturi special concepute pentru sportivi.

Nu numai ca ajuta muschii sa se refaca mai repede, dar laptele ramane in stomac mai multa vreme, ajutand organismul sa ramana hidratat. Sportivii sunt sfatuiti sa consume lapte imediat dupa antrenament.

Foto: Agerpres

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger