Lapte de mamă via social media

2

Unele mame care nu pot alăpta renunță la băncile de lapte și cer ajutorul străinilor de pe site-urile de social media pentru donații de lapte uman, aflăm de la Global Voices. Practica e vizibilă mai ales în Australia, însă a ajuns și în alte părți ale lumii.

Atunci când o femeie apelează la laptele altei femei, se asigură de regulă că aceasta din urmă a luat aceleași măsuri preventive pe care le-ar fi luat ea. Trebuie să se asigure că donatorul nu consumă droguri, că folosește sticle sterilizate sau că nu are HIV sau alte afecțiuni care ar putea infecta fătul. În consecință, ar trebui să aibă încredere în donatoare, iar aceasta din urmă să fie de acord să-și facă analize pentru anumite boli. Motiv pentru care experții în sănătate avertizează că apelarea la site-urile de social media atrage cu sine riscul contaminării cu bacterii și virusuri în lipsa acestor măsuri de precauție.

Rețeaua globală Human Milk 4 Human Babies (care e și pe Facebook), aflăm de aici, conectează părinți care au nevoie de lapte de mamă cu oameni dispuși să-l pună la dispoziție gratuit. Mișcarea cu pricina își are rădăcinile în Australia, iar pagina sa de Facebook dedicată comunității din statul Queensland arată cum mamele din întreg statul se ajută între ele prin donații de lapte proaspăt sau înghețat. Directorul unei bănci de lapte din Australia spune că este normal ca mamele să apeleze la astfel de practici, din moment ce costurile practicate de astfel de bănci sunt ridicate, și cere guvernelor să finanțeze toate aceste instituții. Aflați mai multe amănunte pe news.com.au.

Foto: Flickr/Raphael Goetter

 

 


2 comentarii

  1. Pingback: Laptele de mamă conține peste 700 de specii de bacterii | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Mamele sărace alăptează chinezi bogați | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger