Lanțurile de fast food-uri renunță la "mâzga roz"

0

McDonald’s, Taco Bell și Burger King au renunțat la un produs cunoscut sub numele de “pink slime” și folosit la prepararea cărnii pentru burgeri. Mai exact, este vorba de resturile rămase după procesarea cărnii, care sunt înmuiate în amoniac pentru uciderea bacteriei E. coli și transformate apoi în mâncare.

“Carnea” rezultată în urma acestui proces nu impune neapărat pericole asupra sănătății, însă este scârboasă. Produsul cu pricina, despre care Jamie Oliver spune că s-ar vinde drept cea mai ieftină mâncare pentru câini, este folosit în continuare la scară largă în carnea pentru burgeri, însă unii se tem că atacurile unor activiști ca realizatorul TV mai sus amintit îi va descuraja pe producătorii alimentari să dezvolte metode de ținere la distanță a agenților patogeni.

Carnea este procesată în patru state americane de compania Beef Products Inc. (BPI), care a dezvoltat, printre altele, o tehnologie pentru curățarea cărnii de bacteria E. coli și de alți microbi periculoși prin tratarea ei cu hidroxid de amoniu, una dintre substanțele chimice folosite în diverse stadii pentru uciderea agenților patogeni în cadrului industriei cărnii. Produsul BPI se afla odinioară în 70% din hamburgerii vânduți în SUA, însă afacerea sa a înregistrat pierderi de 25%.

McDonald’s, Taco Bell și Burger King au ajutat recent la întreținerea acestei tendințe, BPI fiind îngrijorată că și alte lanțuri de fast food-uri și retaileri alimentari le vor urma exemplul. Mai multe puteți citi aici.

 

Puteți accesa și:

De ce nu i-a cucerit McDonald’s pe bolivieni

VIDEO Șocant: Masacrele din spatele omletelor de la McDonald’s

De ce nu se vând salatele și fructele de la McDonald’s


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger