Lagărele antidrog din Asia

0

Peste 350 000 de oameni sunt închiși în așa-numite “centre de tratament împotriva drogurilor” din Asia; acestea maschează de fapt adevărate lagăre de muncă unde deținuții sunt bătuți și forțați să presteze munci grele, remunerate prost sau deloc, arată un raport recent al organizației Human Rights Watch, citat de Time.com. Prizonierii sunt închiși fără proceduri legale, iar unii dintre ei sunt torturați cu șocuri electrice, înfometați și privați de mâncare și apă.

 

Flickr/Vectorportal

 

Aceste centre, aflate în marea lor majoritate în China, Cambodgia, Vietnam, Malaiezia, Thailanda și Laos, continuă să funcționeze deși cele 12 agenții ale ONU au cerut închiderea lor. Consumatorii de droguri și alți oameni considerați a fi o pacoste, cum ar fi persoanele fără adăpost, sunt adesea săltați de poliție și incluși în astfel de “programe de tratament”, unde pot rămâne ani de zile fără drept de proces sau de apel. Printre ei se numără și copii de 7 ani, care riscă abuzuri sexuale sau fizice. Munca deținuților este gratuită sau foarte ieftină, iar bunurile pe care le produc pot aduce profituri mari pentru companiile locale.

Munca forțată este prezentată ca metodă de “tratament” pentru dependența de droguri, însă, potrivit organizației pentru drepturile omului, se află departe de această misiune. Time prezintă cazul unui vietnamez care ceruse tratament pentru o dependenţă de heroină. Întrebat de ce a fost de acord să presteze munci pentru o remuneraţie aproape de zero, acesta a spus: “Dacă refuzai să munceşti, te plesneau. Dacă refuzai în continuare, te trimiteau într-0 cameră de tortură”, un spaţiu strâmt, fără paturi, în care prizonierii erau închişi săptămâni la rând şi nu puteau face duş decât o dată pe săptămână.

Aflaţi mai multe detalii pe site-ul publicaţiei americane.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger