“Lagăre de concentrare”pentru câinii vagabonzi?

0

În jur de 26.000 de câini fără stăpân cutreieră străzile Moscovei, făcându-și culcuș în stațiile de metrou și chiar învățând să folosească acest mijloc de trasnsport în comun. Dacă cei de la metrou așteaptă cuminți să coboare la prima, cei de pe stradă sunt mai agresivi, se grupează în haite și atacă oameni. Autoritățile ruse s-au gândit să îi adune și să-i trimită la o unitate izolată din afara orașului, inițiativă care i-a îngrozit pe iubitorii de câini, printre care actori și muzicieni, și pe activiștii care promovează drepturile animalelor.

O serie de actori și muzicieni proeminenți din Rusia au înaintat o petiției primăriei din Moscova pentru a abandona ideea. Actorul Yevgeni Mironov a comparat proiectul cu un „lagăr de concentrare”. Activiștii spun că înțărcarea câinilor într-o tabără situată la 250 de kilometri de Moscova, în condiții inumane, nu va rezolva problema patrupedelor fără stăpân. Iar un medic veterinar spune că mai mult, poate chiar duce la apariția unor boli. Câinii ar trebui ținuți în carantină timp de o lună înainte de o asemenea mișcare, explică el, iar orașul nu dispune de unități sau de personal specializate pentru a face asta. Un singur câine i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți.

Primăria din Moscova a cheltuit în jur de 45 de milioane de dolari pe adăposturi pentru câini, pentru sterilizarea acestora și pentru alte asemenea programe între 2008 și 2009. Însă criticii spun că banii au fost cheltuiți într-un mod nejustificat. Propunerea de „deportare” a câinilor a fost gândită și pentru a evita criticile aduse inițiativei din Bishkek, capitala fostei republici sovietice Kyrgizstan, unde oficialii au decis să omoare 10.000 de câini anul acesta. Creșterea câinilor a devenit o afacere foarte profitabilă în ultimele decenii, spune Irina Novozhilova, președintele unei asociații pentru drepturile animalelor, însă fără nici o urmă de control. Acum, pe străzile Moscovei, există în jur de 70 de câini vagabonzi la fiecare 2,5 km pătrați.

Sursa: Huffington Post

Foto: Reuters

Citiți și:

10.000 de câini vagabonzi așteaptă să fie împușcați

Exterminarea maidanezilor, o soluţie falsă

Cum să scapi definitiv de câinii maidanezi cu 5 lei pe lună. Rețeta de succes pentru controlul câinilor vagabonzi: padocurile de cartier

Jurnalismul de senzație. Cum să manipulezi și să transformi informații pentru a avea dintr-o non-știre una de senzație. Speța câinilor vagabonzi

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger