La ziua unui preşedinte african se vor sacrifica, printre altele, doi elefanţi şi un leu

0

În faţa meniului pregătit pentru aniversarea preşedintelui Robert Mugabe al Zimbabwe, până şi legendara reţetă de cămilă umplută pare un fleac. Această reţetă, invocată parodic şi în romanul L-am servit pe regele Angliei al lui Bohumil Hrabal şi considerată de Cartea Recordurilor cel mai mare fel de mâncare lume, s-ar părea că ar fi (fost) uneori servită la cele mai luxoase ceremonii de nuntă ale beduinilor. Paşii de preparare erau clari: “Gătiţi ouăle. Umpleţi peştele cu ouă. Gătiţi peştele. Umpleţi puii fripţi cu peştele. Umpleţi o oaie la proţap cu puii. Umpleţi o cămilă cu oaia şi coace-i-o după gust.”

 

5a285ab1-ab43-4dd1-a7c2-1be31b1e6281-620x372

 

Deşi nu ştim în ce măsură se mai apelează la această reţetă care i-ar îngrozi peste poate pe vegetarieni, despre meniul celor circa 20.000 de oaspeţi care vor participa la aniversarea de 91 de ani a preşedintelui african am verificat informaţii din trei surse. Pentru această sărbătoare, oficialii guvernului din Zimbabwe vor sacrifica doi elefanţi, doi bivoli, doi samuri, cinci antilope şi un leu. Majoritatea acestor animale au fost donate de către Tendai Musasa, un latifundiar bogat din Zimbabwe, cu strânse legături guvernamentale. “Acesta este modul nostru de a susţine funcţia socială şi de a asigura atmosfera de sărbătoare în comunitate,” arată Musasa, însă potrivit The Guardian, sătenii spun că animalele vor fi oferite din cota lor anuală de vânătoare, ceea ce le diminuează veniturile.

Ceremonia aniversară va avea loc pe 28 februarie, pe terenul de golf de la hotelul de lux Elephant Hills Resort. Fermierul a precizat că va face toate aranjamentele necesare cu Autoritatea pentru Administrarea Animalelor să sacrifice animalele cu câteva zile înaintea petrecerii, pentru ca preparatele să fie proaspete.

Johnny Rodrigues, preşedintele al unui important grup de acţiune pentru conservarea biodiversităţii, a declarat însă că nu este de acord cu acest tip de donaţii, indiferent de scop. “Lucrul ăsta se întâmplă de ani buni. De fiecare dată când e vreo aniversare sau se celebrează ziua independenţei, mulţi elefanţi şi bivoli sunt ucişi. Este o practică neetică şi ar trebui interzisă,” e de părere Rodrigues.

Sursa: Thedodo, The Guardian

Foto: Aaron Ufumeli/EPA

Puteţi citi şi:

O prietenie de 11 ani între un om şi leul pe care l-a adoptat

VIDEO Îmblânzitorul de lei

FOTO O prietenie ce pare imposibilă: leul, tigrul şi ursul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger