La schimb: excremente de câine pentru internet Wi-Fi gratuit

1

Oricât de ciudat sună schimbul cu pricina, nu este o glumă. Este un proiect cât se poate de real, menit să încurajeze proprietarii de câini să strângă ce lasă în urma lor simpaticele patrupede care ne bucură şi cu un simplu dat din coadă. Ineditul experiment se derulează în Mexic.

 

 

Portalul mexican de internet Terra este cel care, alături de agenţia de publicitate DDB, a venit cu ideea transformării excrementelor adunate de la câini în minute gratuite de internet pentru toată lumea din parcuri sau zonele în care proprietarii de animale îşi plimbă companionii. Programul-pilot se desfăşoară în zece parcuri din oraşul Mexico şi este explicat în filmul scurt de mai jos. Concret, după ce proprietarul unui câine adună excrementele acestuia într-o pungă, această pungă este dusă la un container (o cutie) care calculează greutatea şi arată câte minute gratuite de internet Wi-Fi revin pentru greutatea respectivă. Altfel spus, cu cât e mai mare câinele şi sunt mai multe bucăţele de rahat de adunat, cu atât creşte numărul minutelor gratuite de internet.

Desigur, unii dintre plimbăreţii prin parcuri s-au găsit mai întreprinzători şi au pus pungi cu orice fel de gunoi în containerul menit să ofere minutele gratuite de internet, dar, potrivit Discovery News, reprezentanţii companiei iniţiatoare a proiectului au declarat că nu se supără dacă oamenii vor să adune şi alte gunoaie de prin parcuri – în fond, asta va însemna, la final, un parc foarte curat. Proprietarii de câini primesc chiar şi pungile de plastic pentru a aduna excrementele, de la persoane angajate să facă asta, plasate lângă containere, totul numai ca să fie încurajaţi să utilizeze programul. Ce şanse reale are proiectul de a deveni o obişnuinţă şi a schimba mentalitatea oamenilor? Probabil vom vedea primele rezultate la finalul derulării acestor zece programe pilot.

 

 

Sursa: Discovery News

Foto şi video: Terra / Mashable

 


Un comentariu

  1. Pingback: Un parc iluminat cu excremente de câine | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger