La şase luni după Jocurile Olimpice, satul olimpic de la Soci este pustiu şi abandonat

1

Satul olimpic de la Soci a ajuns un oraş al fantomelor, scrie site-ul Inhabitat, care preia imaginile realizate de fotograful rus Alexander Belenkiy în complexul construit special pentru Jocurile Olimpice care au avut loc în Rusia iarna trecută, adică acum aproximativ şase luni.

 

 

Olimpiada de la Soci a fost însoţită de multe controverse, atât înainte de începerea competiţiei, cât şi în timpul desfăşurării acesteia: de la acuzaţii de corupţie la probleme de construcţie a clădirilor şi până la construcţii neterminate la sosirea atleţilor. La şase luni după ce toate s-au încheiat (şi competiţia, şi controversele, şi acuzaţiile), fotograful Alexander Belenkiy s-a decis să exploreze satul olimpic şi l-a găsit abandonat şi pustiu, descriindu-l drept “un oraş al fantomelor”, “o risipă uriaşă de spaţiu, acum abandonat”.

 

stire 3 sept soci 2

 

În general, satele olimpice cad în uitare odată ce jocurile se încheie, mai ales când nu există o comunitate sportivă care să le folosească ulterior, dar la Soci povestea este puţin diferită, pentru că multe dintre clădiri nu au fost complet terminate şi au rămas aşa pe durata jocurilor. Astfel că, spune fotograful rus, construcţiile din satul olimpic nu sunt neapărat în stare proastă, ca şi când ar necesita reparaţii, ci sunt incomplete: multora le lipsesc instalaţiile sanitare, altele nu au exteriorul finisat. În concluzie, satul olimpic este, acum, imaginea risipei şi dezinteresului – şi asta nu este deloc în spiritul jocurilor pe care le-a adăpostit.

 

Mai multe detalii: The Architizer

 

Sursa: Inhabitat

Foto: Alexander Belenkiy

 

Puteţi citi şi:

Ecologistul rus care a criticat Olimpiada, condamnat la trei ani de muncă forţată

FOTO Arenele Jocurilor Olimpice, devenite ruine

VIDEO “Jocurile Olimpice au fost mereu puţin gay. Hai să le păstrăm aşa!”


Un comentariu

  1. De ce nu se fac satele olimpice linga un oras mare ca la terminarea jocurilor olimpice sa fie date spre folosire oamenilor care nu au sau vor sa aiba casa. Cat de rau o fi sa extinzi un oras? Odata cu toate astea se pot crea locuri de munca, investitorii sa primeasca locatii pentru afacerile lor. Oricum populatia e in crestere. De ce risipa asta sa nu fie folosita (chiar gratis) de cei ce vor sa se foloseasca de ea? Nu are nici o logica sa cheltui asa de multi bani. Planeta cat o sa ne mai suporte lipsa de respect si risipa? Mai e o solutie. Mult mai simpla. Sa se renunte la jocurile olimpice. Sa mai lasam orgoliile.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger