La liceul american Newton, au fost trimiși câini care să-i consoleze pe apropiații victimelor

0

Câinii au fost trimiși de la K-9 Comfort Dog Ministry, parte din organizația Lutheran Church Charities. Patrupedele au fost aduse pentru a le aduce o urmă de alinare celor care și-au pierdut rudele sau prietenii în masacrul de la liceul american, chiar în momentul în care președintele Obama a ținut un discurs la fața locului.

 

”Câinii nu judecă pe nimeni. Eu sunt pur și simplu iubitori și acceptă pe toată lumea,” au spus cei de la Lutheran Church Charities, citați de Chicago Tribune. Uneori, spun aceștia, oamenii preferă compania animalelor în momente de suferință, dat fiind că partenerii canini le oferă liniște și sentimentul de siguranță.

Acești câini sunt folosiți, de altfel, și în cazul unor dezastre naturale, însă sunt trimiși și în spitale sau aziluri, pentru a le face clipele mai ușoare celor aflați în suferință. Fiecare câine are asupra lui o carte de vizită, pe care îi este scris numele, contul de Facebook și cel de Twitter, precum și adresa de email, pentru a putea păstra legătura cu persoana căreia i-a fost aproape în momente grele. ”Câinii de consolare” au fost folosiți pentru prima oară în urmă cu patru ani, după ce un tânăr înarmat a împușcat mortal cinci studenți la  Northern Illinois University. Acum, există 60 de astfel de câini, în șase state diferite, toți pregătiți să intervină cuminți în cazuri dramatice.

Unii dintre câini au fost prezenți și la biserica unde au fost înmormântate două dintre victimele masacrului. Potrivit îngrijitorilor câinilor, mulți dintre copiii prezenți i-au mângâiat tăcuți pe câini în timpul slujbei, lucru care demonstrează nevoia lor de afecțiune și consolare.

Sursa: Discovery

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger