“La Harneală”. Un spectacol cu evacuaţii din Rahova-Uranus

0

Avocați, mafie imobiliară, executori, jandarmi, primari, secretare, speculanți afectivi, artiști oportuniști – toți sunt călare pe casele din zona bucureșteană de maxim interes imobiliar, Rahova-Uranus. Zona de unde au fost și urmează să fie aruncați în stradă numeroși oameni. Femeile evacuate și copiii lor, împreună cu actrița Mihaela Drăgan, disecă pas cu pas procesul de pierdere a acoperișului de deasupra capului și afacerea profitabilă a distrugerii unei comunități în spectacolul “La Harneală*”. Premiera lui va fi joi, 13 noiembrie, în Bucureşti, la Teatrul LUNI de la Green Hours.

Zona Rahova-Uranus este vizată de dezvoltatorii imobiliari datorită amplasamentului central. Situația evacuărilor forțate este însă un fenomen prezent în toate cartierele și sectoarele din București, în toate orașele din țară. Evacuații prinși în procesul de curățire de săraci și romi a centrelor orașelor, alături de activiști, se solidarizează și protestează permanent pentru a-și face disperarea auzită de cei care au obligația să respecte dreptul la adăpost și la viață indiferent de etnie sau statut social.

Spectacol independent de Mihaela Drăgan și Mihai Lukacs, produs de laBomba Studios, Rahova-Uranus, cu sprijinul tranzit.ro/București.

Distribuţie: Mihaela Drăgan, Gabriela Dumitru, Marian Dumitru, Claudiu Eremia, Cristina Eremia, Alexandrina Fieraru, Andreea Fieraru, Cornelia Ioniță, Marian Ioniță

După spectacol va urma o discuție cu femeile care se confruntă cu evacuarea.

Intrare: 20 lei.

Rezervări: 0788 452 485 (L-V: 11-18) sau [email protected]

*harneală conform DEX: harneală, harneli s. f. (deț.) 1. ironie, batjocură; glumă proastă 2. (deț.) simularea îmbolnăvirii în vederea sustragerii de la îndeplinirea unei sarcini.

 

Puteţi citi şi:

Gătim cu drag pentru oamenii evacuaţi de pe Vulturilor

Oameni trataţi ca nişte animale: “Să vină cu o macara, să ne ridice şi să ne arunce în mare”

Nicholas Jordan, una dintre figurile controversate ale naţionalizării: “Retrocedările sunt un eşec”

Oameni aruncaţi la gunoi

Primăria încalcă grav drepturile omului: Peste 100 de oameni din București, aruncați în stradă

Se pregătește Revoluția Evacuaților


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger