La fiecare 65 de minute, un fost soldat american se sinucide

0

Cel mai amplu studiu realizat până acum de guvernul american în ceea ce privește cazurile de veteranilor care își pun capăt zilelor dezvăluie un bilanț îngrijorător: în fiecare zi, se sinucid 22 de foști militari. Altfel spus, o moarte la fiecare 65 de minute, arată Reuters.

 

 Raportul acoperă cazurile de sinucidere cuprinse în intervalul 1999-2010. Unul dintre lucrurile pe care le scoate în evidență este că majoritatea – circa 69% – veteranilor care își iau viața au peste 50 de ani. Statisticile au devenit cu atât mai îngrijorătoare, cu cât 2012 a atins un record negru, înregistrând cel mai mare număr de sinucideri în rândul militarilor activi. Nici mai mult, nici mai puțini de 349 de anjagați ai armatei americane și-au provocat moartea anul trecut. ”Aceste date ne oferă o perspectivă mai amplă, mai precisă și, din păcate, mai alarmantă asupra ratei de sinucidere în rândul foștilor militari,” a declarat senatoare democrată Patty Murray, care a susținut legea care asigură veteranilor mai multe servicii de sănătate mintală.

În perioada 2007-2010, numărul sinuciderilor în rândul veteranilor americani a crescut cu 11%, după ce între 1999 și 2003 fenomenul scăzuse în amploare și se stabilizase. Oficialii pe problemele veteranilor și-au anunța totodată intențiile de a extinde eforturile pentru prevenirea sinuciderilor. O mai bună localizare a persoanelor expuse la acest risc este necesară, la fel ca și folosirea unor tehnici de intervenție mai eficiente.

Sursa: Huffington Post

Foto: policymic.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger