La concurenţă cu păsările: cuiburi pentru oameni

0

Probabil cuprinşi de nostalgia căsuţelor construite în copaci, devenite emblematice pentru copilării din diverse părţi ale lumii, câţiva designeri neo-zeelandezi au conceput un cuib dedicat oamenilor, dar inspirat din tehnica păsărilor care îşi ţes adăposturile printre crengi.

 

 

Cât mai aproape de natură – aceasta pare să fie deviza inventivilor care creează diverse obiecte destinate oamenilor, dar agăţate prin copaci, numai bune pentru meditaţie, lenevit, dormit sau chiar locuit departe de lumea dezlănţuită. Cuibul din imagini a fost creat de compania Animal Farm, ai cărei designeri s-au inspirat din tehnica de ţesut a păsărilor şi au folosit un cadru de oţel şi multe crengi pentru a-şi pune în practică ideea.

 

 

Cuibul stă suspendat (la 3 metri deasupra pământului) şi este un loc ideal pentru lectură, somn, citit, contemplare, meditaţie sau chiar lucrat la proiecte care necesită linişte şi un spaţiu neconvenţional. În cuib încap doi adulţi şi un copil, iar creatorii săi lucrează la a dezvolta şi varianta pentru patru adulţi.

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger