La Alba-Iulia, pentru Roşia Montană!

3

Ştiaţi că sloganul „Uniţi salvăm Roşia Montană” s-a auzit pentru prima oara la Alba-Iulia, în 2011, cu ocazia Zilei Naţionale? Anul acesta, din nou, ne reunim în cetatea din Apuseni pentru a face să răsune cea mai puternică dintre revendicarile poporului român strigată vreodată pe străzi şi în pieţe din ’89 încoace!

 

 

„Într-o zi care celebrează unitatea de limbă şi etnie, Campania Salvaţi Roşia Montană şi Alburnus Maior cheamă la unitate cetăţenească! Români, saşi, maghiari şi toate celelalte etnii, să fim unul pentru toţi şi toţi pentru Roşia Montană, la Alba-Iulia, în cetatea care se luptă de ani de zile cu contaminarea cu cianura corporaţiei şi cu minciuna partidelor politice!”. Acesta este mesajul zilei de 1 decembrie pentru toţi cei care susţin şi au susţinut, în ultimele luni şi în ultimii 15 ani, Roşia Montană – să rămână un spaţiu necontaminat cu cianuri, un spaţiu păstrător al istoriei pe care o poartă, nedistrus de interesele unei companii miniere.

Dacă nu puteţi ajunge la Alba-Iulia în această zi, puteţi fi alături de oamenii adunaţi acolo pentru Roşia şi în altă formă: vă faceţi o fotografie, oriunde sunteţi, cu mesajul „Toţi suntem Roşia Montană”/”Toţi suntem 1” şi puteţi posta fotografia pe Facebook, cu hashtag #totisuntem1 #unitisalvam #rosiamontana. Fotografiile astfel adunate vor arăta, încă o dată, dimensiunea susţinerii pentru ca Roşia Montană să nu fie distrusă de interese meschine.

UNIŢI, salvăm Roşia Montană!

Mai multe detalii puteţi găsi aici.

 

Sursa şi foto: Roşia Montană în UNESCO World Heritage

 

Puteţi citi şi:

Vreau şi eu să defilez de Ziua Naţională

A 11-a duminică pentru Roşia Montană

Pierdut în biserica din Zlatna


3 comentarii

  1. M-am saturat de aceste marionete ale vecinilor care au protestat in fiecare duminica iar acum au sabotat Ziua Nationala a Romaniei!
    Cat va mai dura pana va demara proiectul minier caci ne-am saturat de atata asteptat! Acesti protestatari sunt doar niste figuranti care danseaza dupa cum li se canta de mai sus. in frunte cu Gotiu, Craciun si MRU isi pregatesc felia pentru la primavara. Pacat de acesti tineri care ies in strada crezand ca vor schimba ceva in bine cand de fapt doar fac jocul unor politicieni.
    Se vede clar ca nu ii intereseaza localitatea Rosia Montana ci doar sa vie vazut pe la televiziuni ca daca i-ar fi interesat ar fi facut ceva cu poluarea existenta acolo si ar fi ajutat la reabilitarea mediului nu numai in Rosia ci si in alte localitati miniere inecate in somaj si poluare istorica. Marionete sunt doar atat!

  2. Cu totii ne-am saturat de aceste marionete! Rusine sa le fie! Au demonstrat inca o data ca n-au respect fata de romani si Romania!Fac circ ieftin de dragul publicității, iar de Rosia Montana nici nu-i intereseaza. La multi ani Romania! La multi ani romanilor!

  3. Sunt niste idioti si atat, nu trebuia sa iasa la protest, nu au iesit decat anarhistii, care nu respecta nici ziua Romaniei.Cred ca nici pe ei nu se respecta, nu au nici un respect fata de nimic.SA LE FIE RUSINE!!!!!!!!!!!!!1

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger