La 80 de ani, un japonez plănuieşte să urce pentru a treia oară Everestul

1

Octogenarul Yuichiro Miura se pregăteşte să urce Everestul pentru a treia oară, spunând că expediţia este cel mai bun leac împotriva îmbătrânirii. Deşi are probleme cu inima, bărbatul nu se teme că această expediţie i-ar putea fi fatală. Dacă reuşeşte, Miura va dobândi, din nou, recordul de a fi cel mai bătrân om din lume care a escaladat cel mai înalt munte al planetei.

 

 

Aventura lui începe în această săptămână, cu drumul înspre Kathmandu, iar urcarea propriu-zisă va începe în luna mai. Miura a obţinut recordul de cea mai vârstnică persoană care a urcat vreodată Everestul în anul 2003, când avea 70 de ani. Apoi, la 75 de ani, a urcat muntele din nou. „Când am făcut asta, am realizat că nimic nu este imposibil. Această nouă încercare, la 80 de ani, îmi va da curaj, motivaţie, voinţă, toate rezultând într-o reţetă perfectă anti-îmbătrânire”, a declarat japonezul. După recordul său iniţial din 2003, un alt japonez, Katsusuke Yanagisawa, a urcat Everestul în 2007, la 71 de ani şi i-a „suflat” titlul, astfel că Miura, la 75 de ani, s-a ambiţionat şi a vrut să îşi recâştige recordul. Însă a ajuns pe Everest (a doua oară) în mai 2008, la o zi după nepalezul Min Bahadur Sherchan, care avea 76 de ani şi care este, oficial, în prezent, deţinătorul recordului, conform Guinness World Records.

Însă Miura susţine că nu îi prea pasă, de fapt, de record. Pentru el, provocarea este personală, mai ales că suferă de aritmie. Japonezul a ajuns prima dată în atenţia lumii în 1970, când a devenit prima persoană din lume care a coborât pe schiuri Everestul, de la 8.000 de metri altitudine. Aventura sa de atunci a făcut subiectul unui film, realizat în 1975 şi intitulat „The Man Who Skied Down Everest”, câştigător al unui premiu Oscar pentru cel mai bun documentar. Tatăl lui Miura, la rândul său, a coborât Mont Blanc-ul pe schiuri, la vârsta de 99 de ani (cu doi ani înainte să moară). Lui Miura i-a venit prima dată ideea de a urca Everestul când avea 65 de ani, o vârstă la care oamenii, în general, sunt mai puţin atraşi de aventuri extreme. Pentru Miura, a devenit scopul căruia şi-a dedicat viaţa din acel moment. Japonezul nu este singurul senior care sfidează barierele vârstei prin sport şi aventură: la Jocurile Olimpice de la Londra de anul trecut, cel mai vârstnic participant a fost alt japonez, Hiroshi Hoketsu, de 71 de ani, înscris în competiţia ecvestră. Şi cea mai vârstnică persoană din lume (cunoscută oficial), de 115 ani, este tot un japonez, Jiroemon Kimura, care trăieşte în Kyoto.

 

Sursa şi foto: Discovery News


Un comentariu

  1. Pingback: Yuichiro Miura, cel mai bătrân om de pe Everest. Deocamadată | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger