La 450 de metri în aer, fără echipament de siguranţă, traversând Grand Canyon

1

Acrobatul aerian Nik Wallenda, specializat în traversări spectaculoase pe sârmă sau frânghie, a anunţat că va traversa Marele Canion în luna iunie a acestui an pe o sfoară aflată la peste 450 de metri înălţime în aer, fără să poarte echipament de siguranţă. Evenimentul va fi televizat şi transmis în direct.

 

 

Secţiunea prin care Wallenda va traversa canionul aparţine populaţiei Navajo. Traversarea dorită de acrobat va fi prima „ispravă” de proporţii a acestuia, după ce a devenit, anul trecut, singura persoană din lume care a traversat cascada Niagara mergând pe sârmă. „Este un alt vis al meu care se va împlini. A fost pe lista mea de dorinţe de foarte multă vreme să fac asta”, a declarat Wallenda pentru agenţia de presă Reuters. Acesta are 34 de ani şi este a şaptea generaţie a familiei „Flying Wallendas”, o familie de acrobaţi renumită pentru cascadoriile pe sârmă sau frânghie realizate de-a lungul timpului.

Frânghia peste Marele Canion se va afla la cea mai mare înălţime la care acrobatul a încercat vreodată o traversare. Lungimea cursei va fi de aproape 500 de metri, la o înălţime de peste 450 de metri. Traversarea este programată pentru data de 23 iunie. Când a traversat cascada Niagara, Wallenda a fost obligat să poarte echipament de siguranţă, dar din cauza televiziunii care a transmis evenimentul (ABC), care a ameninţat că va întrerupe transmisia dacă el îşi va scoate echipamentul de siguranţă. Acrobatul nu a avut nevoie să folosească echipamentul, reuşind să traverseze fără probleme, în 25 de minute, cascada Niagara, la o înălţime de 60 de metri, trecând de pe teritoriul SUA pe cel al Canadei pe deasupra apei.

De data aceasta, Wallenda a specificat, încă de la începutul negocierilor pentru transmisia televizată a aventurii sale, că nu va purta echipament de siguranţă. Discovery Channel va transmite traversarea canionului. „Când am traversat Niagara, am simţit că o parte din visul meu, din îndrăzneala lui, a fost furată de faptul că am fost nevoit să port echipament de siguranţă. Mi-am spus că asta nu se va repeta”, afirmă Wallenda. Din 2008 lucrează la planul de a traversa canionul, dar abia acum a primit permisiunea populaţiei Navajo. Reprezentanţii acesteia speră ca evenimentul să atragă mai mulţi vizitatori pentru locurile sălbatice, dar minunate, pe care le oferă canionul. Traversarea Marelui Canion va fi, pentru Wallenda, un gest care să onoreze memoria străbunicului său, Karl Wallenda, care a murit în 1978 în timp ce traversa, prin aer, distanţa dintre două clădiri din Puerto Rico.

 

Sursa: Reuters

Foto: Nik Wallenda deasupra cascadei Niagara / Frank Gunn/The Canadian Press

 


Un comentariu

  1. Pingback: Premieră mondială: traversarea Marelui Canion pe un cablu de oţel, fără coardă de siguranţă | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger