KITRA desenează un mural pentru energii mai bune și mai curate

0

Greenpeace te invită să-ți schimbi energia pentru ca, împreună, să schimbăm energia Planetei. Și vrea să te convingă prin artă că e posibil. Sâmbătă, 25 martie, KITRA va desena un mural cu energie pozitivă, la Printoteca, pe strada Robescu F. Constantin, nr. 11, București.

Evenimentul “Change your Energy” începe la ora 15 și conține filme despre mediu, dar și dialoguri cu oameni din domeniu de la care putem afla orice despre energie și viitor. Muzica și snackurile sunt din partea Greenpeace care are energie bună pentru toată lumea!

“Change your energy” este o campanie Greenpeace România care încurajează cetățenii, comunitățile, companiile sau instituțiile publice să devină producători de energie curată. Autoritățile trebuie să reglementeze acest domeniu, prin care oamenii pot deveni ”prosumatori”. În România, deși este posibil, nu există o procedură clară care să permită persoanelor care au instalații de energie regenerabilă să se conecteze la sistemul electric și să valorifice energia, așa cum este în alte țări din Europa. Un studiu recent arată că 112 milioane de cetățeni ”prosumatori” pot produce 19% din cererea de energie a Europei până în 2030. Până în 2050 jumătate dintre cetățenii deveniți prosumatori vor genera aproape jumătate din energia electrică necesară Europei să funcționeze.

În luna martie, comunități din întreaga lume, zeci de mii de oameni ca tine, vor participa, în cadrul mișcării globale Break Free, la activități pașnice pentru a atrage atenția asupra acestei probleme care ne afectează pe toți. Practic, ne unim forțele împotriva energiei poluante și pentru a deschide calea unei tranziții juste către un viitor mai bun, în care toți vom avea acces la energie curată, regenerabilă. Poate îți sună pompos, dar nu e deloc imposibi și, o știi prea bine, doar împreună putem schimba lucrurile. Te poți alătura și tu acestei mișcări, fie prin simpla participare la un eveniment din cadrul Break Free, fie prin organizarea unuia. Mai multe detalii aici: https://www.breakfree2017.org/


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger