Kevin Costner vrea sa curete petrolul din Golful Mexicului cu inventia fratelui sau

11

In contextul marii scurgeri de petrol din Golful Mexicului, celebrul actor Kevin Costner, eroul din productia Waterworld, a venit cu un plan propriu de curatare a apelor marine afectate – un dispozitiv care separa petrolul de apa, dezvoltat de fratele sau impreuna cu o echipa de oameni de stiinta.

Vedeta de Hollywood lucreaza de multa vreme in industria de curatare a petrolului si, impreuna cu partenerii sai de afaceri de la compania Ocean Therapy Solutions, a strabatut zona de sud a orasului Louisiana, in apropierea caruia s-a extins recenta scurgere de petrol, pentru a oferi localnicilor demonstratii cu dispozitivul ticluit de fratele sau, scrie Yahoo! News. Costner spune despre noua masinarie, pentru care au fost investite 26 de milioane de dolari, ca este „robusta”, indeparteaza 97% din petrolul din apa si poate tine piept unei cantitati cuprinse intre 5 si 200 de galoane pe minut.

Potrivit portalului Nola.com, fratii Costner au inceput sa lucreze la noua tehnologie dupa dezastrul din 1989, din Alaska, ce poarta marca Exxon Valdez. Compania British Petroleum, care si-a asumat responsabilitatea pentru scurgerea din Golfului Mexicului, ar fi decis ca dizpozitivul promovat de actorul american – o centrifuga care absoarbie apa imbibata cu petrol, separa petrolul si „scuipa” in loc apa pura – ar putea fi folositor pentru curatarea urmelor recentei catastrofe.

Foto: Captura Youtube

Tags:11 comentarii

 1. Sau in loc de Kevin Costner sa fie Bruce Willis.

  Si cred ca filmul la care se face referire se numeste Waterworld nu Waterland.

  • bruce ar fi scos toti pestii din apa la timp.
   iar chuck i-ar fi calcat in picioare pe toti arabii de la british petroleum.

 2. daca era Chuck Norris, se ducea direct in ocean si fugea petrolul direct inapoi in zacaminte… si pesti morti inviau de frica… :))

 3. Da ce sa zic ca in filmele proaste de Hollywood-Bollywood …bum-bum, pac-pac. Si acum o sa vina si Brusc Willis, Arnold, Silvester Stalone, Nicolas Cage, Kurt Russel, Brad Pit, Chuck Noris cum zicea un baiat de mai sus, Steven Segal si Jet Li ba nu ca asta e chinez si nu poate ca nu e democratie in China.Ce sa zic o natie de imbecili ingrasati cu hamburgeri cu OMG stand in “couch” sa vada filmele dobitocilor alora cu bumbum, pacpac dar ei se deplaseaza 10km cu ditai tancurile suv de 3 tone ca sa cumpere un hamburgher sau un pachet de tigari…au orase intregi gen Baltimore, Cleveland si multe altele in care nu au nici macar un micjloc de transport in comun si alea sunt orase de peste un milion. Da ala da model de civilizatie…si noi il copiem!!!

  • Ce mah preferi modelul de civilizatie romanesc? Nu uita ca cocalarii din romania nu sunt americani si nici nu vine de acolo cea mai mare parte a influentei proaste. Si nu uita ca daca ei sunt mancatori de hamburgheri, noi suntem mancatori de mici si sarmale, mare diferenta nu crezi?

 4. macar dati un ochi pe imdb sa verificati cum se numeste filmul…
  e “waterworld” nu “waterland”

  in fine…ce stie tzaranu la ce-i bun shofranu?!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger