Justițiarii rahatului de câine

0

Locuitorii din Brunete, un mic sat din Spania, au înființat o brigadă specială care îi spionează pe proprietarii de câini care nu adună de pe stradă fecalele patrupedelor, colectează excrementele și le trimit la casele proprietarilor. Programul a fost lansat de primăria localității, în încercarea de a păstra trotuarele curate.

 

Flickr/Lisa Parker

 

Douăzeci de voluntari au fost instruiți să stea geană pe oamenii care nu adună rahatul de câine în urma lor, apoi să intre în vorbă cu ei, întrebându-i amical care sunt rasa și numele câinelui, scrie Tree Hugger. Cu aceste informații, adresa proprietarului poate fi aflată din registrele locale. După aceea, voluntarii se duc personal la casele oamenilor și le înmânează un pachet cu rahat canin, spunând că le returnează bunuri pierdute.

Programul s-a dovedit un succes, problema fecalelor de pe trotuar fiind redusă cu 70%. “Nu știm dacă asta s-a întâmplat pentru că le e frică să primească la ușă excrementele câinilor mai mult decât de amendă”, a spus purtătorul de cuvânt al consilului local. “La nivel general, campania a fost bine primită, deși mulți oameni au cerut înființarea unor zone speciale în care câinii să-și facă nevoile”. Inițiativa a fost aplicată cu costuri aproape de zero.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger